Afbeelding
Foto:

Agenda Reuring

reuring n Wekelijks zijn er bij Reuring diverse laagdrempelige activiteiten voor alle inwoners. Meer informatie en aanmelden via reuringnoordwijk.nl of bel: 06-50610135. Voor alle locaties gelden de RIVM-regels!


Sportcafé Duinwetering

Elke dinsdag

13.00-15.00 uur: Inloop. Budgetcoach aanwezig.
Donderdag 10 september
13.30-15.30 uur: Workshop onderzetters maken. Kosten € 2,00.

Elke vrijdag • 10.00-14.00 uur

10.00-12.00 uur: creatief café en biljarten.
12.00-13.00 uur: samen sporten.


De Zilk

Achter de Duinpan, Honk, Sportlaan 34a in De Zilk.

Maandag 14 september

10.00-11.00 uur: Gratis sporten met de buurtsportcoach.

11.00-13.00 uur: Creatief café: Sleutelhanger maken. Kosten € 1,50.


Noordwijkerhout

Maasgaarde, Dr. Poelslaan 21.

Dinsdag 15 september

10.00-11.00 uur: Gratis sporten met de buurtsportcoach.

11.00-13.00 uur: Creatief café: Tuinelement met waxinelichtjes maken. Kosten € 2,00.


Er is een gratis budgetcoach bij Reuring voor al uw financiële vragen.

Bel 06-50610135.


Juwelier André Schilder trakteert winnaressen

Noordwijkerhout n “Halverwege juli hadden we een leuke actie bedacht”, vertelt Gabriëlle Schilder van de juwelierszaak aan de Havenstraat 70. “Daarmee zijn we naar buiten gekomen door middel van een advertentie. Ontwerp je eigen hanger van zilver.


Na heel veel inzendingen naar aanleiding van ons berichtje hebben we uit eindelijk twee ontwerpen gekozen. Ook vanwege dat we niet zo goed konden kiezen, omdat elk ontwerp stuk voor stuk erg leuk waren en de ontwerpers ook echt de moeite en de tijd erin hebben gestoken.


Op 1 september hebben we alle winnaars op de hoogte gebracht en ons een kleine week de tijd geven om er een hanger van te maken.


Op vrijdag 4 september hebben we dames achter het ontwerp ontmoet en hun eigen ontwerp overhandigd.”


Z-ambassadeurs actief op Nationale Opschoondag

zap n Zaterdag 19 september is het Nationale Opschoondag én World Cleanup Day. In heel Nederland gaan dan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. Vanzelfsprekend zijn de Z(werfafval)-ambassadeurs in Noordwijk op deze dag ook actief met een eigen project.


De gemeente Noordwijk telt inmiddels zo’n 50 Z-ambassadeurs, burgers die het belangrijk vinden dat hun woon- en leefomgeving niet wordt vervuild door rondslingerend afval. Ze zijn daarnaast ook geregeld actief buiten hun eigen wijk en beschikken over een speciale bakfiets en sinds twee jaar ook over een boot om de wateren in en om Noordwijk van drijfafval te ontdoen.


Om zowel boot als bakfiets te kunnen inzetten is deze keer weer gekozen voor het gebied tussen de parkeerplaats aan de N206 en de Maandagse Wetering. Daar laten recreanten veel afval achter zodat het iedere keer weer de moeite loont om dit gebied en het aangrenzende water te ontdoen van zwerfafval.


Z-ambassadeurs verzamelen zich op 19 september om 10.00 uur op de parkeerplaats die zowel per fiets (via de van Berckelweg) als auto (via de oprit Klei-Oost/N206 ) goed te bereiken is. Er wordt gezorgd voor drinken met wat lekkers!


Voor mensen die ook mee willen helpen zijn grijpers, handschoenen, hesjes, zakkenringen (beschikbaar gesteld door de gemeente) en vuilniszakken (sponsor Dirk Supermarkten) beschikbaar.


Om 11.30 uur wordt de actie beëindigd en het afval verzameld zodat het kan worden opgehaald door de gemeente. Wil je meehelpen meld je dan aan bij Helmus Wildeman: wildemanconsult@gmail.com