Pact van Teylingen

Al in 1996 werd het pact van Teylingen gevormd. ‘Het Pact van Teylingen kan worden beschouwd als een gebiedsgerichte visie en programma voor duurzame ruimtelijke en economische ontwikkeling. Het uitgangspunt voor het Pact was de overtuiging dat het kenmerkende landschap van de streek behouden moest blijven. Daarbij hoorde een vitaal bollencomplex. De neerwaartse spiraal waarin de bollenteelt terecht dreigde te komen, moest worden omgebogen naar een toekomst biedend perspectief.


Maar het rommelt… er komen hoe langer hoe meer twijfels over ‘nut en noodzaak’. Daaraan gekoppeld wordt de effectiviteit van de Gom (Greenport Ontwikkelings Maatschapij) ook meer en meer kritisch bekeken.

Eenmansfractie ‘Bruisend Noordwijk’ stelde vragen aan het college van B&W: ‘Wat is de realiteitswaarde van het beleid tot bescherming van de bollengronden en de effectiviteit daarbij van de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij?


Beste respondenten, is het Pact langzaam een achterhaald fenomeen of moet er juist nu duidelijkheid blijven/komen over ‘onze’ Bollenstreek waar honderdduizenden toeristen naartoe komen, waar wij als bewoners trots op mogen zijn en waar de hele wereld naar kijkt?