Na heftige reacties van inwoners keerde PostNL snel terug naar de oude locatie aan de Nieuwe Zeeweg. | Foto: WS
Na heftige reacties van inwoners keerde PostNL snel terug naar de oude locatie aan de Nieuwe Zeeweg. | Foto: WS Foto:

PostNL gewoon terug naar af

overlast n De distributielocatie van PostNL was recentelijk verhuisd. De tijdelijke ruimte aan de Nieuwe Zeeweg werd, hoewel er nog een contract was tot eind 2020, wegens verkoop van het pand toch snel verlaten. PostNL vond namelijk een nieuw onderkomen in de Trompstraat. Maar, die keuze werd niet door iedereen gewaardeerd.

Omwonenden zouden verkeersoverlast ervaren en ouders van schoolgaande kinderen keken ook ongerust naar de verkeersbewegingen van auto’s en fietsers. Men vroeg zich ook af of het niet in strijd zou zijn met het bestemmingsplan.

Raadslid Kim van Eeden, die zich ter plekke door omwonenden liet informeren, heeft inmiddels aan de bel getrokken bij het college en hier informeel aandacht voor gevraagd. Er is volgens Van Eeden inmiddels een verzoek om handhaving gedaan bij de Omgevingsdienst.

Een buurtbewoner startte daarnaast inmiddels via de sociale media een petitie. Zij schreef ook direct een protestbrief aan B&W. Daarin werd gesteld dat de bestemming een atelierruimte betrof en nu plots als distributiecentrum in gebruik is. De brief beschrijft daar naast de verkeerssituatie met een scala van fietsers en af en aanrijdende busjes. En dat allemaal in een buurt waar kinderen zouden spelen, kinderen naar de bakker gaan en hun weg moeten vinden naar basisschool de Zeehonk.

De briefschrijfster noemt de situatie levensgevaarlijk en geeft aan dat men erop kan wachten dat het helemaal fout gaat. Zelf zou ze haar dochtertje van 5 jaar nog maar net voor een achteruitrijdend busje hebben kunnen wegtrekken.

PostNL bleek van een en ander al snel op de hoogte. De locatiebeheerder onderkende kennelijk de problemen en ondernam actie. Hij realiseerde binnen heel korte termijn een terugkeer naar het voormalige onderkomen aan de Nieuwe Zeeweg in de Hof van Breloft. De eigenaresse deelde desgevraagd mede dat er inderdaad nog een overeenkomst is tot eind van dit jaar. De bewoners van de Trompstraat kunnen weer gerustgesteld zijn.

Het college reageerde maandagochtend nogal terughoudend en kondigde een persbericht van de afdeling communicatie aan. Dit heeft ons helaas nog niet bereikt.