Martijn Barnhoorn: 'Het is belangrijk om verder te kijken.' | Foto: PR
Martijn Barnhoorn: 'Het is belangrijk om verder te kijken.' | Foto: PR Foto:

‘Waar willen we naartoe?’

toekomstvisie n Het opstellen van de omgevingsvisie voor Noordwijk is in volle gang. Na een succesvol participatietraject, waarin 150 bewoners in totaal 30 verschillende visies schreven, is er nu een redactieteam bezig met de definitieve omgevingsvisie. Het redactieteam bestaat uit bewoners en ambtenaren.

Eén van de leden uit het redactieteam is Martijn Barnhoorn. Inwoner van Noordwijkerhout, en onderdeel van team Heel Noordwijk 2. De visie die onder andere de ‘Geluksmeter’ voorstelde. Als onderdeel van het redactieteam richt hij zich op de toekomst van Noordwijk op de lange termijn. Met de vraag: welke richting willen we voor heel Noordwijk op gaan, waar willen we naartoe?

“Het is belangrijk om verder te kijken, niet alleen naar de komende 5 jaar, maar verder”. Martijn geeft aan dat de toekomstvisie een document is voor de langere termijn. Verder kijken dan dat ene fietspad, of die ene rotonde. Maar doorkijken naar hoe Noordwijk er over 20 of zelfs 30 jaar bij ligt. Dat is voor Martijn ook van groot belang, want hij is van plan de rest van zijn leven in Noordwijkerhout te blijven wonen. Het was voor hem de motivatie om mee te doen: “Ik ben nieuwsgierig en betrokken. Benieuwd waar alles naartoe gaat.”

Het schrijven van een toekomstvisie is complex. Veel van de visies kennen overlap: huisvesting voor jongeren, drukte op topdagen. Allemaal thema’s die overal terugkomen. Maar ook veel verschillen, het ene team had een andere focus dan het andere team. “Maar uiteindelijk gaat het lukken.”

De visie levert een positieve bijdrage aan het voortbestaan van de gemeente Noordwijk. De meeste mensen die meededen in dit hele traject, deden dat ook om een positieve bijdrage te leveren. “Deze visie moet bewoners van Noordwijk aanzetten, om vanuit de mooie plek die Noordwijk nu is, naar een nog mooiere plek te gaan. Dat kan alleen door vooruit te gaan, te ondernemen en te doen. Dat is waar deze visie aan bijdraagt.”

Meer informatie staat op mijntoekomst.noordwijk.nl