De bewoners van Jeroen en Hoogwaak worden door de OV getrakteerd op oliebollen. | Foto: PR
De bewoners van Jeroen en Hoogwaak worden door de OV getrakteerd op oliebollen. | Foto: PR Foto:

Oranje-events en grote loterij in teken van NRB

Najaarsfeest n De Oranjevereniging Noordwijk houdt, in het kader van het traditionele Najaarsfeest, een aantal events waar actief en coronaproof aan deelgenomen kan worden. Alle Noordwijkers kunnen meespelen in een Super Oranjeloterij en kans maken op mooie prijzen. Deze bestaan uit waardebonnen gekocht bij lokale ondernemers om deze in de moeilijke coronatijd een extra hart onder de riem te steken.

Alle georganiseerde acties staan in het teken van ‘veilig’ oranje en de Noordwijkse Reddingsbrigade. De laatste hebben het de afgelopen weken extra druk gehad op het strand en in een zee vol gevaar. Het extra opgehaalde geld zal voor deze groep ‘zorgers,’ naast de extra waardering, een welkome steun zijn. Voor een klein beetje Najaarsfeest- en kermisgevoel zorgt een oliebollenkraam die zal staan bij het gemeentehuis in Noordwijk Binnen. Hier kan men vanaf dinsdag 2 t/m zaterdag 5 september dagelijks van 11.00 tot 21.00 uur terecht voor heerlijke oliebollen.


"Helemaal niets doen aan het Najaarsfeest was geen optie", aldus voorzitter John Asselbergs. "In eerste instantie dachten wij daarbij aan onze ouderen in Jeroen en Hoogwaak. Op woensdag 2 september gaan wij die groep mensen en het zorgpersoneel trakteren op oliebollen compleet met gezellige een muzikale omlijsting door accordeonist Cees Meeuwenoord. Met inachtneming van de geldende coronaregels willen we deze mensen eens lekker in het zonnetje zetten."


golftoernooi

Actief deelnemen kunnen sportieve Noordwijkers door deel te nemen aan het virtuele Oranje Golftoernooi dat zal worden gespeeld met de Top Tracer Range simulatie op de driving range van Golfcentrum Noordwijk. De kwalificatieronden, in 2 categorieën, worden virtueel gespeeld op de London International van dinsdag 1 september t/m vrijdag 4 september van 18.30 uur tot 21.30 uur. Voor elke ronde staat één uur, waarop maximaal 4×2 spelers (2 spelers per afslagplaats) kunnen spelen.

De grote finale wordt op zaterdag 5 september gespeeld op de illustere St. Andrews golfcourse, een droom van de meeste golfers. De beste acht spelers uit de kwalificaties spelen via de Top Tracer Range App over 18 holes om de titels.

De hoofdprijs voor de twee winnaars is een volledig verzorgd arrangement op de Noordwijkse Golfclub (18 holes spelen + diner) samen met een drievoudig Nederlands clubkampioen golf! De deelnamefee is 8 euro.


Als alternatief voor de Ronde van Noordwijk organiseert de Oranjevereniging, in samenwerking met Azzurro Wellness, een uniek coronaproof spinning event, Beat the Pro! In vier manches strijden de deelnemers om een plek in de finale. De snelste 12 nemen het in een finale-event op tegen de bekende oud profwielrenner Bart Voskamp!

Er zijn fraaie geldprijzen te winnen: 150 euro voor de winnaar, 100 euro voor de nummer 2 en 50 euro voor de derde plaats. Inschrijven kost 10 euro.


Super Oranjeloterij Online

Inmiddels kunnen via de website van de Oranjevereniging Noordwijk online loten gekocht worden voor de grote Oranjeloterij! Deze unieke loterij komt volledig ten gunste van de lokale winkeliers én de Noordwijkse Reddingsbrigade.

De Oranjevereniging zal 80 tot 50% van de opbrengst uit de lotenverkoop uitkeren in geldprijzen en waardebonnen die lokaal in Noordwijk gekocht worden. De opbrengst komt verder ten goede aan de NRB, evenals de extra opbrengsten van het golf- en wielerevent. Loten zijn te kopen via de handige tool op www.oranjeverenigingnoordwijk.nl en kosten één euro per lot.

Men kan zoveel loten kopen als men wil! Via deze website kan men zich ook inschrijven voor het Oranje golftoernooi en het spinningevent Beat the Pro. De deelname is beperkt, dus zorg dat je er snel bij bent.

Op zaterdag 5 september zal via de Bollenstreek Omroep én de eigen Facebookpagina van de Oranjevereniging tijdens een liveshow de trekking van de loterij plaatsvinden.

Voor de winnaars van prijzen betekent dat een feestelijke afsluiting van de Najaarsfeesten 2020 in coronatijd.


Avonturen langs de zijderoute

Koffie+ n Anneke Cuilenberg vertelt tijdens de Koffie+ op 3 september van 10.30 tot 12.00 uur in de bibliotheek van Noordwijkerhout over haar treinreizen door Rusland en langs de zijderoute.

Anneke Cuilenberg laat met ondersteuning van prachtig beeldmateriaal een inspirerend verhaal zien. Twee mensen maken een ‘individuele’ grote treinreis. De treinreis gaat door Rusland, Mongolië, China en terug naar Nederland. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht en kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl

 | Foto: Geoex.com