Heerlijk de buitenlucht in met een oppashondje.| Foto: Bram Kloos.
Heerlijk de buitenlucht in met een oppashondje.| Foto: Bram Kloos. Foto: WWW.BRAMKLOOS.COM

Oppashond voor senioren: lekker op pad

initiatief n Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een dier maar niet de continue zorg. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij!

Stichting OOPOEH doet dat. Een initiatief dat nu al ruim 7 jaar zeer succesvol is. OOPOEH (Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier) is een initiatief van Sofie Brouwer: "Senioren die jarenlang een hond hebben gehad, willen vaak niet meer aan een nieuw huisdier beginnen. Vaak missen ze het gezelschap wel. Door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten waarop het hen uitkomt. Overigens zoek ik niet alleen opa's en oma's hoor. Maar mensen die zich aanmelden worden oppasoma of -opa van het huisdier, zo moet je het zien." Om alle senioren die meedoen te bedanken, verzorgt de stichting bovendien gezamenlijke uitjes.

In Noordwijkerhout en omgeving is de Stichting op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een oppashond zouden willen maar ook naar baasjes op zoek naar een oppas voor hun hond kunnen zich aanmelden op www.oopoeh.nl of bellen naar 020-7853745.


Hersenstichting: Slaap en de hersenen

lezing n In het kader van de Zomerprogrammering houdt de Bibliotheek Bollenstreek de online lezing “Slaap en de hersenen”. Deze lezing wordt verzorgd door de Hersenstichting en vindt online plaats op dinsdag 18 augustus om 20.00 uur.


De een slaapt het liefst een gat in de dag en de ander stapt al voor de wekker vrolijk uit bed. Slaap is voor iedereen anders, maar voor elk mens belangrijk. Maar liefst een derde deel van ons leven brengen we slapend door. Maar wat gebeurt er precies in je hersenen tijdens slaap en wat maakt slaap zo belangrijk? Hoe komt het dat sommige mensen minder goed slapen dan anderen en wat is daaraan te doen?


Tijdens deze lezing wordt op al deze vragen antwoord gegeven. Aan bod komt wat goede en slechte slaap is, hoe het slaap-waak ritme door de biologische klok in onze hersenen geregeld wordt en wat er tijdens slaap allemaal in de hersenen gebeurt. Er wordt verteld waarom slaap zo belangrijk is en er worden tips gegeven over wat men kan doen om de slaap te verbeteren.


De lezing duurt van 20.00 tot 21.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in alle vestingen van Bibliotheek Bollenstreek en via www.bibliotheekbollenstreek.nl Voor leden is de toegang € 5,00, voor niet-leden € 6,50.


Activiteitenagenda Reuring: 1,5 meter

reuring n Bezoekers krijgen een uitnodiging zodat iedereen weer een fijn plekje krijgt bij Reuring. Wil jij ook Reuring in je leven bel dan 06-50610135. Dan wordt samen gekeken wanneer je kunt komen.

De maatregelen van het RIVM worden gehanteerd: 1,5 meter afstand; blijf thuis als je niet fit bent of als iemand met wie je samenwoont ziek is; hoesten en niezen in de elleboog; handen wassen bij aankomst met desinfecterende handgel (dit is aanwezig).


Sportcafé Duinwetering

Donderdag 30 juli

13.00-15.00 uur: Workshop maak je eigen kleidecoratie, kosten € 1,50.


Elke vrijdag • 10.00-13.00 uur

10.00-12.00 uur: creatief café en biljarten.
12.00-13.00 uur: sport & spel door buurtsportcoach.


Van 4 tot en met 14 augustus is Reuring in Noordwijk gesloten!


De Zilk

Achter de Duinpan, Honk, Sportlaan 34a in De Zilk. Iedere maandag van 10.00-14.00 uur.

Maandag 3 augustus

10.00-11.00 uur: gratis sporten met de buurtsportcoach.

11.00-13.00 uur: creatief café: afmaken projecten vorige workshops


Noordwijkerhout

Maasgaarde, Dr. Poelslaan 21. Iedere dinsdag 10.00-14.00 uur.

Dinsdag 4 augustus

10.00-11.00 uur: gratis sporten met de buurtsportcoach.

10.00-13.00 uur: div. activiteiten.


Meer info: www.reuringnoordwijk.nl of Facebookpagina Reuringnoordwijk


Liever samen bidden in kerk dan online

lezing n Op woensdag 29 juli is om 19.30 uur bij Palliam een online lezing van dr. Anton ten Klooster, universitair docent aan Tilburg University en priester van het aartsbisdom Utrecht.

Hij heeft in de afgelopen maanden gezien dat veel organisaties het online-vergaderen noodgedwongen hebben omarmt en dat thuiswerken geaccepteerd is geraakt. Ook de kerken zijn niet achtergebleven. Zij zijn steeds professioneler online vieringen gaan uitzenden en hebben daardoor toch contact kunnen onderhouden met hun parochianen. Maar moeten de kerken dat blijven doen? Anton ten Klooster kijkt kritisch naar voorbeelden uit de praktijk en stelt: thuiszitten is geen kerkgang.

Inschrijven via www.palliam.nl Je ontvangt daarna een linkje voor de online bijeenkomst die ruim een halfuur duurt.