Bureau gaat alternatieve bouwlocaties verkennen

woningbouw n Op vragen vanuit de raad over alternatieve woningbouwlocaties antwoordde het college dat het huidige provinciale beleid feitelijk geen ruimte biedt om te bouwen aan de Achterweg, de Nes en Vinkenveld Zuid.


Het college is wel hoopvol dat een inmiddels ingediend verzoek van de gemeente aan Provinciale staten, om toch te bouwen op deze locaties, alsnog wordt gehonoreerd. Omdat dit feitelijk zeer wel passend zou zijn in een nieuw ruimtelijk beleid.


Het college heeft bovendien de overtuiging dat naast het behoud van een groot gebied hoogwaardige bollengrond in Bronsgeest, de alternatieve plannen om te bouwen aan de Achterweg zullen leiden tot significante landschappelijke meerwaarde, zeker in vergelijking met het volbouwen van Bronsgeest.


Overleg

B&W melden officieel dat het opnieuw in bestuurlijk overleg is getreden met de provincie over een verkenning naar potentiƫle alternatieve locaties.


Daarbij is de afspraak gemaakt dat men dit niet zelf doet maar dat men gezamenlijk een onafhankelijk bureau opdracht gaat geven om deze verkenning uit te voeren.


Daarnaast worden er opnieuw afspraken gemaakt over de coƶrdinatie van de bestuurlijke besluitvormingsprocessen van de provincie en onze gemeente.