De toekomstvisie moet erop gericht zijn dat ouderen in Noordwijk prettig kunnen wonen en leven.
De toekomstvisie moet erop gericht zijn dat ouderen in Noordwijk prettig kunnen wonen en leven. Foto:

Visie voor de toekomst

visie n Teams van inwoners maken een Toekomstvisie voor Noordwijk. Inmiddels staan bijna alle visies op het digitale platform. We zijn trots op de resultaten. De komende weken lichten we de visies op het platform uit.

Deze week gaat het over de omgevingsvisie van het Ambtenarenteam en ‘Seniorvriendelijk Noordwijk’. Twee visies met een sterk verhaal en duidelijke ideeën voor de toekomst van Noordwijk. De toekomstvisie van het Ambtenarenteam is geschreven vanuit een gemeentelijk perspectief, met aandacht voor de identiteit van Noordwijk. Seniorvriendelijk Noordwijk is geschreven vanuit het perspectief van de ouderen in de gemeente.


Omgevingsvisie

Ook de ambtenaren van de gemeente Noordwijk hebben in een team hun visie opgesteld. In een uitgebreid document schetsen ze de toekomst van Noordwijk, aan de hand van negen thema’s. In de visie spreekt het team zich bijvoorbeeld uit over de leefomgeving, wonen, economie en toerisme. Gezondheid, geluk en vitaliteit staan centraal in de visie. Uiteindelijk is het doel dat iedereen in Noordwijk gelukkig kan zijn, positieve gezondheid is hiervoor de sleutel. Het Ambtenarenteam droomt van een status als dé gezondheidsbestemming van Europa. Het ambtenarenteam levert net zoals de andere teams inhoud voor de uiteindelijk gezamenlijke Toekomstvisie.


Seniorvriendelijk Noordwijk

Noordwijk vergrijst, en volgens team ‘Seniorvriendelijk Noordwijk’ zal de vergrijzing de komende 20 jaar ook toenemen. De toekomstvisie moet er daarom op gericht zijn dat ouderen in Noordwijk prettig kunnen wonen en leven: ‘gelukkig oud worden in Noordwijk’.


Door middel van een mindmap is het team aan de slag gegaan met wensen en ambities voor de toekomst. Allemaal met als doel om de gemeente ook in de toekomst ‘seniorvriendelijk’ te maken. Thema’s als openbare ruimte en groen, dienstverlening en voorzieningen, vervoer en nieuwbouw worden in de mindmap behandeld.