Tijdelijk wonen blijft een actueel onderwerp

spoedzoekers n De politiek buigt zich deze week over de definitie van tijdelijk wonen en wat spoedzoeker nu precies zijn. Want het tijdelijk wonen en de spoedzoekers zijn door de gemeenteraad recent als belangrijke onderwerpen gekenmerkt.


Het college wees daarbij steeds richting de nog vast te stellen Woonvisie waarin dit allemaal zijn beslag zou krijgen.

Een Noordwijkse woningzoekende die in aanmerking wil komen voor tijdelijke huisvesting, komt gewoonlijk niet in aanmerking een voorrangsregeling. Voor deze doelgroep is tijdelijke volwaardige huisvesting op basis van een tijdelijk huurcontract een tussentijdse woonoplossing. Om uiteindelijk gewoon zelf te voorzien in permanente huisvesting. Het college stelt als uitgangspunt is dat de verhuur van de tijdelijke woningen plaatsvindt op basis van tijdelijke huurcontracten die aan wettelijke normen van leeftijd en tijdsduur moeten voldoen. Waarbij, om in aanmerking te komen voor zo’n sociale huurwoning, men tevens moet voldoen aan de inkomensgrenzen.

Uitgangspunt is dat de woningen primair geschikt zijn voor Noordwijkse jongeren en starters die een eerste stap op de lokale woningmarkt willen zetten. Ook kleine huishoudens die een tijdelijke oplossing nastreven zouden in aanmerking kunnen komen.


Het is nu aan de gemeenteraad om zich hierover nu definitief uit te spreken.