Binnen de huidige mogelijkheden is het Repair Café weer van start gegaan. | Foto: Ina Verblaauw
Binnen de huidige mogelijkheden is het Repair Café weer van start gegaan. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Repair Café is weer open

aangepast n Na drie maanden noodgedwongen gesloten te zijn geweest, gingen zaterdag 20 juni de deuren weer open van het Repair Café in de nieuwe locatie Wijkcentrum De Wieken aan de Wassenaarseweg 5. Door de coronaprotocollen wordt er o.a. gewerkt op afspraak en zijn de vrijwilligers voorzien van gele hesjes. Gespreid over de middag boden mensen hun kapotte apparaat aan ter reparatie.

Door Ina Verblaauw

Een meneer was al in februari langsgekomen met een niet-werkende platenspeler. Er bleek een klein onderdeel vervangen te moeten worden. Dit werd besteld, maar kon er nu pas worden ingezet.

Een heggenschaar bleek totaal verroest en ook een personenweegschaal bleek niet meer te repareren. Maar de meeste reparaties bleken wel succesvol. Koffiemachines, een luchtverfrisser, of een föhn: in de ontspannen sfeer kregen zij een tweede leven. Ook worden er tips verstrekt om de levensduur van een apparaat te verlengen. Het Repair Café doet z’n naam eer aan. Er heerst een gezellige sfeer, er is een praatje hier en daar, de bar is open en er staan lekkere hapjes. Spontaan binnenlopen kan helaas niet. In de 6e Noodverordening staat o.a. dat er maximaal 30 personen in de ruimte toegestaan zijn. Daarom dient vooraf een reparatieklus te worden aangemeld op marcel@repaircafenorthgo.nl onder vermelding van naam, soort apparaat en omschrijving van de klacht. Men ontvangt dan bericht over het tijdstip waarop het Repair Café kan worden bezocht.


De Harpe Davids geniet

repetitie n Muziekvereniging de Harpe Davids heeft woensdag 17 juni weer samen gerepeteerd. Het was goed om na veertien weken weer met elkaar muziek te maken. Bij E.J. Hogervorst & zonen aan het Westeinde was het mogelijk gemaakt om met twee meter afstand in de buitenlucht met het hele orkest te repeteren. Het klonk weer als vanouds en het was genieten geblazen.



CJG-lezing 'Het puberbrein en gamen'

CJG-lezing n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) houdt in Noordwijkerhout een lezing over het puberbrein en gamen, voor ouders met tieners van elf jaar en ouder.


Waarom vinden ze het zo moeilijk om hun game neer te leggen? Wat is er slecht aan gamen, wanneer moet je je zorgen gaan maken en wat is er eigenlijk heel erg goed en gezond aan gamen?


Lezing

Dr. Aletta Smits -bekend van de succesvolle lezingen Puberbrein- geeft op een boeiende manier een kijkje in het brein van een puber.

Een brein dat voor veel volwassenen onbegrijpelijk is. In deze vrolijke lezing houdt Aletta Smits ouders een spiegel voor over games en gamen.

Deze gratis lezing vindt plaats op maandag 29 juni van 19.30 tot 21.00 uur op het Teylingen College Leeuwenhorst te Noordwijkerhout.

In verband met de corona-maatregelen kan je de zowel live als online volgen. Aanmelden voor beide vormen kan via www.cjgnoordwijk.nl

In de open lucht en met twee meter afstand konden de muzikanten van De Harpe Davids weer repeteren. | Foto: PR