Afbeelding
Foto:

Kamerlid Julius Terpstra bezoekt Noordwijk

werkbezoek n Vorige week maandag heeft Tweede Kamerlid Julius Terpstra een bezoek gebracht aan Noordwijk om daar met de Noordwijkse CDA fractie en CDJA Duin- en Bollenstreek voorzitter Jaap Hoogeveen te spreken over woningbouw in Noordwijk. Julius heeft wonen, Ruimtelijke Ordening en de Omgevingswet in zijn portefeuille.

‘’Het tekort aan woningen in onze streek is een groot probleem, we moeten proberen om te zorgen voor een permanente bouwstroom om te voorkomen dat deze problemen nog grote worden’’, aldus Theo Alkemade, fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Noordwijk.


‘’Omdat de ruimte schaars is on onze gemeente moeten we zorgvuldig afwegen waar we wel en waar we niet aan woningbouw willen doen, we moeten de balans bewaren tussen wonen, werken, landbouw, natuur en recreëren zodat onze streek ook in de toekomst mooi blijft om in te wonen’’.


In de kern Noordwijkerhout is nu gestart met de bouw van woningen op de Bavo en in De Zilk zijn de eerste huizen in Het Zilt opgeleverd. In Noordwijk gaat de bouw van Offem-Zuid gestaagd door. Ondertussen moet er gezocht worden naar woningbouwlocaties voor de toekomst.


Jordy de Mooij: ‘’Wij hebben met Julius gesproken of de mogelijkheden van het Achterweg gebied’’, een uitstekende buitengebiedlocatie om verder te bouwen na de realisatie van Offem-Zuid maar ook over het Zilverenkruis terrein/Bronsgeest, De Zeestroom/Ireneschool en woningbouw achter de Heilig Hartkerk kwamen uitgebreid aan bod’’, een nuttig gesprek dus’’.


ODI-klassieker zaterdag bij BO

televisie n Helaas voor Toneelvereniging ODI kon het voorjaarsstuk ‘Over ons lijk’ niet doorgaan vanwege het coronavirus. Om Leden, donateurs, sponsors en toneelliefhebbers toch te kunnen laten genieten van een echte ODI-klassieker, is contact gezocht met Bollenstreek Omroep.


Op zaterdag 27 juni om 20.00 uur wordt het toneelstuk ‘Groeten van de Veluwe’ uitgezonden op BO. In november 2005 bracht Toneelvereniging ODI uit Noordwijkerhout het stuk ‘Groeten van de Veluwe’ op de planken, geschreven door Carl Slotboom. Een goed gesitueerd gezin, bestaande uit man, vrouw, dochter en oma, wint de eerste prijs met een cryptogram. De prijs is een week vakantie in een stacaravan op de Veluwe. Het kamperen is voor deze mensen, die luxe gewend zijn, een volslagen nieuwe ervaring. Ze kampen dan ook met ernstige aanpassingsproblemen. Dit geldt niet voor de zwaksociale familie Bruinsma. Vader Sjef, moeder Truus en zoon Boris hebben vaker met dit bijltje gehakt. Met zulke tegenstellingen kunnen confrontaties tussen de beide families dan ook niet uitblijven.


Te zien zijn onder andere Hans van Gijlswijk als Sjef Bruinsma, Lies Nulkes als Grootmama en Peter van den Berg als Jan-Hein Zwaanswijk. Deze komedie was de formule voor een avond flink lachen. Dit toneelstuk was toen ook een groot succes voor toneelvereniging ODI.


De opnames van toen zijn opgedoken uit de oude doos. De uitzending is ook live te bekijken via

www.bollenstreekomroep.nl


'Veel afval naast de containers'

ingezonden n In Noordwijkerhouts Weekblad van 26 mei stond een ingezonden brief over dit onderwerp. De redactie ontving een mail in reactie op dit artikel van T. Klinkenberg, een bezorgende inwoner van de gemeente Noordwijk:

"Natuurlijk erger ik me er ook aan als er rotzooi naast de containers staat, en vooral als het rotzooi is wat er niet thuis hoort. Wat dacht u van glasplaten naast de glasbak of een veel te grote vaas die er niet in past. Maar ook bijvoorbeeld tuinstoelen of een stofzuiger of een heel servies, dat is wel erg asociaal. Maar denkt de gemeente niet als mensen thuis werken en kinderen thuis moeten leren dat er thuis ook meer afval komt, wat anders op school of op het werk terecht komt. Of bakjes en potjes van plantjes omdat ze meer aan de tuin doen, of meer dingen doen aan hun huis in plaats van vakantie. Maar de gemeente heeft het blijkbaar te druk met gekibbel waar het gemeentehuis moet komen of nog eens een bureautje inhuren wat voor huizen de mensen willen en waar. Of de geldverslindende waterafvoer van Noordwijk, wat veel goedkoper kan volgens de heer van Haaster. En anders wel kuuroord Noordwijk, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar doe eens gewoon en laat die afvalwagen een keertje extra rijden, in plaats van minder denk aan de GFT-wagen in Noordwijk. En denk dan aan de mensen waardoor jullie gekozen zijn, en geef daar een beetje meer geld aan uit."

Afbeelding