De visie van Team De Oude Dorpskern. | Foto: PR
De visie van Team De Oude Dorpskern. | Foto: PR Foto:

Visie voor de toekomst

visie n Teams van inwoners maken een Toekomstvisie voor Noordwijk. Inmiddels staan bijna alle visies op het digitale platform. We zijn trots op de resultaten. De komende weken lichten we de visies op het platform uit.

Deze week gaat het over de visies ‘Geluksindicatoren’ van Team Heel Noordwijk 2 en ‘Toekomstvisie Kern Noordwijk Binnen’ van team De Oude Dorpskern. Twee verschillende visies met ieder hun eigen kern en focus. Team Heel Noordwijk 2 richt zich op de gehele gemeente, met alle kernen. Team De Oude Dorpskern richt zich specifiek op de kern Noordwijk Binnen. Beide visies hebben echter één ding gemeen: het geluk van bewoners staat voorop.


Geluksindicatoren

Het team Heel Noordwijk 2 richt zich op het geluk van de bewoners van Noordwijk. Het is fijn wonen in Noordwijk en in hun toekomstvisie richt het team zich op het behouden van de kwaliteiten van Noordwijk. Het team komt met een ‘geluksmeter’. Daarmee brengt het team een extra dimensie aan planvorming voor de openbare ruimte. Door altijd de vraag te stellen: “Draagt dit bij aan het geluk in onze samenleving?” Geluk bepalen is lastig, maar team Heel Noordwijk 2 onderscheidt 8 indicatoren van geluk: een vitale gemeenschap, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en onderwijs, duurzaamheid, psychologisch welbevinden, identiteit en cultuur en levensstandaard.


Kern Noordwijk Binnen

Team De Oude Dorpskern richt zich met name op Noordwijk Binnen. In hun visie beschrijven ze hun wensen voor de kern, aan de hand van 4 kwaliteiten: leefomgevingskwaliteit, cultuurhistorische waarden, natuurhistorische waarden en participatiegraad en sociale cohesie. In hun visie beschrijft het team de focus en richting waarin regelgeving moet voldoen. Zo worden bewoners van Noordwijk Binnen gezond gelukkig!


Alle visies zijn te bekijken op het online platform. Heb je nog vragen over de visie, of wil je meeschrijven aan de visie zelf, stuur dan een mail naar toekomst@noordwijk.nl