Theo Alkemade wordt, zoals het ernaar uitziet, beëdigd als nieuwe wethouder ruimtelijke ordening. | Foto: PR
Theo Alkemade wordt, zoals het ernaar uitziet, beëdigd als nieuwe wethouder ruimtelijke ordening. | Foto: PR Foto:

Opvolger voor Henri de Jong

opvolger n Noordwijker Theo Alkemade is de beoogde nieuwe wethouder voor het CDA als de opvolger van Noordwijkerhouter Henri de Jong. Deze week werd de voordracht officieel. Zodat het nu aan de gemeenteraad is om de benoeming te bekrachtigen

Vicefractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad, Jordy de Mooij, vertelt ons dat het aantrekken van een opvolger voor Henri de Jong uiterst zorgvuldig is gedaan. Hij was persoonlijk voorzitter van de sollicitatiecommissie. Die de vacature heel breed in CDA-kringen heeft uitgezet. Waarop volgens zijn zeggen een groot aantal reacties is gekomen. Waardoor er een aantal weken nodig bleek om tot een kandidaatstelling te komen. De voornaamste eisen die aan kandidaten werden gesteld waren communicatieve vaardigheid, een sterke persoonlijkheid en iemand die van aanpakken weet.

Theo Alkemade zelf bevestigt deze gang van zaken. Hij zegt: ‘Nadat Henri de Jong zijn portefeuille had neergelegd, is er binnen het Noordwijkse CDA een ‘college van wijze mannen’ samengesteld en een wervingsselectie die de sollicitatieprocedure zijn gestart. Ik heb gewoon gesolliciteerd en ben blij dat de keuze uiteindelijk op mij is gevallen.’ Hij is nog een tikje terughoudend omdat het een voordracht aan de gemeenteraad betreft. Die zich nog over kwaliteit, integriteit en wenselijkheid moet uitspreken.

Een rondje langs de fractievoorzitters levert voornamelijk enthousiaste steun voor Alkemade op. Daaruit blijkt duidelijk dat ook ´het Noordwijker-zijn´ geen issue meer is en de benoeming als wethouder slechts een formaliteit zal blijken te zijn.

De toekomstig wethouder bevestigt dat zijn voorkeur uitgaat naar de portefeuille ruimtelijke ordening. Alkemade: ‘Ik wil mij dan snel op de hoogte stellen van de status van bouwplannen en gesprekken hierover. Belangrijk vind ik het uitstippelen van een haalbaar tijdspad en ik wil de dreiging van een bouwclaim door het Bouwfonds snel wegnemen.’

Theo Alkemade maakt ook nog duidelijk dat hij geen voorstander is van tijdelijke woningen maar de voorkeur geeft aan permanente bebouwing in het voor bouwen bestemde deel in Bronsgeest.