Burgemeester Verkley kwam de felicitaties brengen bij het echtpaar Nell-Hooijmans. | Foto: Ina Verblaauw
Burgemeester Verkley kwam de felicitaties brengen bij het echtpaar Nell-Hooijmans. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Felicitaties voor 60-jarig echtpaar Nell-Hooijmans

diamant n Zaterdag 13 juni ging burgemeester Wendy Verkley op bezoek bij het echtpaar Toon en Riet Nell-Hooijmans in verband met hun zestigjarig huwelijk. De echte datum was 20 april, maar door de omstandigheden zijn de feestelijkheden voor nu afgelast en zal op een later tijdstip alsnog de reis met kinderen en kleinkinderen naar Gran Canaria worden gemaakt.

Door Ina Verblaauw

Beiden zijn geboren in Wassenaar, maar kwamen elkaar tegen bij een toneeluitvoering in Voorschoten. Het was liefde op het eerste gezicht. Toon werkte op de boerderij van zijn vader en Riet stond in de groentezaak van haar moeder.

Door een ongeluk op de boerderij, kon Toon het zware boerenvak niet meer uitoefenen en belandde op de werkplaats van de Singer Naaimachine-fabriek. Dat werk beviel niet zo en toen er een vertegenwoordiger bij Singer werd gevraagd, greep Toon zijn kans. Hem werd een naaimachinewinkel met bovenwoning aangeboden in Alphen a/d Rijn. Voorwaarde was wel dat het stel ging trouwen en dat gebeurde op 20 april 1960. Een prachtige tijd brak aan. Veel naaimachines werden verkocht via demonstraties bij Verenigingen van Huisvrouwen, terwijl Riet in de winkel stond. In 1967 kwam het echtpaar met hun twee kinderen naar Noordwijk om daar de Singerwinkel aan de Boerenburgerweg te starten.

De 86-jarige Toon en 84-jarige Riet zijn nog altijd actief. Al jarenlang lid van de Sportvissers, vist Toon niet meer op zee maar in de binnenwateren. Riet heeft het druk met de badminton, gymnastiek en de vijf kleinkinderen. Het echtpaar heeft een prachtige tuin. Ook gaan ze veel op pad met de caravan. In het verleden door heel Europa; nu voornamelijk nog in eigen land.


Online Walk & Talk

workshop n Dinsdag 30 juni tijdens de online Walk & Talk vanaf 14.00 uur geeft Max Ohlenschlager een gratis online workshop Concentratie.

Soms heb je van die taken te doen die je concentratie vereisen. Herken je dat gevoel dat je jezelf er soms gewoon niet toe kan zetten? Dit kan komen omdat je veel aan je hoofd hebt of omdat je te veel bent afgeleid. Met als gevolg dat je bepaalde taken gaat uitstellen.

In deze workshop leer je hoe je met aandacht die concentratieklus afmaakt. Info en aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl