Afbeelding
Foto:

Visie voor de toekomst

visie n Teams van inwoners maken een Toekomstvisie voor Noordwijk. Inmiddels staan bijna alle visies op het digitale platform. We zijn trots op de resultaten. De komende weken lichten we de visies op het platform uit.

Deze week gaat het over de visies ‘Visie op Gezond Noordwijk’ en ‘De Generalisten’. Twee verschillende visies met ieder hun eigen kern en focus. Waar de Visie op Gezond Noordwijk zich richt op het welzijn en een prettig leven voor iedereen, nemen De Generalisten ook economische aspecten mee in hun visie. Beiden visies zien echter een sociale, verbonden toekomst voor heel Noordwijk voor zich. Een toekomst voor iedereen.

Er zijn volgens dit team 6 kernwaarden voor een gezond leven in Noordwijk: genieten, gelukkig zijn, lekker in je vel zitten, balans ervaren, veilig voelen en prettig wonen. Om deze kernwaarden tot hun recht te laten komen, is aandacht nodig voor verschillende thema’s. Integraal dus.

Zo gaat het in de visie over een groene omgeving, voldoende passende woningen in Noordwijk voor iedereen, maar ook streven naar een positieve en gezonde levensstijl. Door alle kernwaarden in acht te nemen, blijft Noordwijk ook in de toekomst een prettige woonomgeving. Voor iedereen, van 0 tot 100 jaar. Met positieve gezondheid als baken in de branding.

De Noordwijkse leefomgeving kan niet los worden gezien van economische aspecten. Het is volgens de Generalisten dan ook van cruciaal belang dat in de toekomstvisie van Noordwijk rekening wordt gehouden met verantwoord ondernemerschap.

De basis voor het verantwoord ondernemerschap ligt in internationale afspraken: de Sustainable Development Goals van de VN. De Generalisten vertalen die afspraken in hun visie, naar concreet gemeentebeleid. Bijvoorbeeld door het stimuleren van een energie-neutrale, lokale economie. Maar ook het bevorderen van betrokkenheid en bereikbaarheid van alle dorpen.

Op 17 juni komen ook deze visies aan bod tijdens het webinar. Kijk voor meer informatie op www.mijntoekomst.noordwijk.nl Aanmelden kan via toekomst@noordwijk.nl