Gratis GeZZond Check

marente n Gezondheid is kostbaar, maar hoe gezond bent u eigenlijk? Om hier inzicht in te krijgen organiseert Marente in samenwerking met Zorg en Zekerheid de GeZZond Check, geheel volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM. Deze Check is één maal per twee jaar gratis wanneer u bij Zorg en Zekerheid aanvullend verzekerd bent. Maak snel een afspraak. Dit is de kans om in 45 minuten een betrouwbaar beeld te krijgen van uw gezondheid.

Tijdens deze GeZZond Check worden de cholesterol, het bloedsuikergehalte en de bloeddruk gemeten. De longfunctie wordt besproken en de lengte en gewicht (BMI) worden gecheckt. De testen worden uitgevoerd door een gediplomeerd verpleegkundige, zodat men verzekerd is van een deskundig en betrouwbaar resultaat. Daarnaast krijgt men een vragenformulier over uw gezondheid en die van uw familie. Op basis van de resultaten ontvangt men direct een vrijblijvend en persoonlijk advies. Natuurlijk wordt ieders privacy hierbij volkomen gewaarborgd. De GeZZond Check kan eventuele gezondheidsrisico’s aan het licht brengen, zodat men hier tijdig iets aan kan doen. Voorkomen is immers beter dan genezen!


De GeZZond Check wordt afgenomen in een hygiënische en veilige ruimte. Er wordt gewerkt volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM. De medewerkers houden 1,5 meter afstand en mijden fysiek contact. Wanneer fysiek contact onvermijdelijk is wordt gebruik gemaakt van beschermingsmiddelen.


Voor meer informatie of een afspraak voor een GeZZond Check kan men op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur contact opnemen met de afdeling Ledenservice via telefoonnummer 071-4093223 of ledenservice@marente.nl. Voor meer informatie of direct aanmelden kunt u ook terecht op www.marente.nl


Online lezingen bij Palliam

p-eye n De komende tijd kan je bij Palliam online inloggen voor de volgende twee events: maandag 15 juni van 19.30 tot 20.00 uur.

In ‘Niet meer uitstellen’ legt de Noordwijkse trainer/coach Max Ohlenschlager uit hoe je kunt leven en werken zonder uitstelgedrag. Hij helpt je om allerlei dromen om te zetten in daden.


Op woensdag 17 juni neemt de bekende psycholoog Vincent Duindam (o.a. Happinez) van 10.00 tot 10.30 uur je mee in het eeuwenoude verhaal dat we niet kleine losse stukjes zijn, maar één geheel. Voor een beter evenwicht moet je ontdekken wie je ten diepste eigenlijk bent.


Inschrijven kan via www.palliam.nl Je ontvangt daarna een linkje voor de online bijeenkomst die ruim een half uur zal duren. Het effect ervan is tastbaarder dan je denkt. Ook al ben je op afstand, door deze bijeenkomst zal je nabijheid ervaren. Palliam wil met dit initiatief omzien naar iedereen die dat op prijs stelt.


Voorzichtige herstart activiteiten ouderen

senioren n Samen met Welzijn Noordwijk, onderzoeken de ouderenbonden KBO Noordwijk en ANSV welke activiteiten vanaf 1 juli weer gestart kunnen worden.

Het kabinet geeft vanaf 1 juni meer ruimte aan culturele instellingen, waaronder buurtcentra, om activiteiten te organiseren voor maximaal 30 personen. De locatie en de activiteit moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder het waarborgen van anderhalve meter afstand en het vooraf reserveren van een plek voor deelname.

Vooral in deze tijd vinden de ouderenbonden en Welzijn Noordwijk het belangrijk om het hebben van sociale contacten te faciliteren. We proberen het op een veilige manier te doen door een aantal voorwaarden te stellen voor deelname en de locatie daarop in te richten. Dit betekent wel een aantal veranderingen voor mensen, zoals van tevoren reserveren, niet meer met contant geld betalen en de hygiëne- en afstandsregels in acht nemen. Het zal anders zijn, maar we willen op deze manier de mensen bereiken die graag weer wat willen doen.

De Wieken en ’t Trefpunt blijven voorlopig gesloten voor inloop. Wel is Welzijn Noordwijk telefonisch bereikbaar voor vragen en informatie, om zo goed mogelijk te ondersteunen en advies te geven waar nodig. De telefonische bereikbaarheid is van maandag t/m vrijdag tussen 9.30 uur en 15.30 uur op tel. 7114334.

Voor het actuele nieuws en geplande activiteiten, kunt u op de websites van Welzijn Noordwijk, de KBO Noordwijk of ANSV, of op de kabelkrant van BO kijken.