Ook voor De Zilk is een toekomstvisie samengesteld. | Foto: PR
Ook voor De Zilk is een toekomstvisie samengesteld. | Foto: PR Foto:

Visie voor de toekomst

visie n Teams van inwoners maken een Toekomstvisie voor Noordwijk. Inmiddels staan bijna alle visies op het digitale platform. We zijn trots op de resultaten. De komende weken lichten we de visies op het platform uit.

Deze week gaat het over de visies ‘Waarden in Balans’ en ‘Visie De Zilk’. Twee verschillende visies met ieder hun eigen kern en focus. Maar ook met overeenkomsten: het behouden van de eigen identiteit van Noordwijk en De Zilk.


Waarden in Balans

De visie ‘Waarden in Balans’ richt zich op de grote uitdagingen van deze tijd. Denk aan bouwen en wonen, energie en duurzaamheid, of vergrijzing en zorg. De kern van de visie zit in de vraag: hoe houden we onze samenleving, omgeving en economie levendig? Door de waarden van Noordwijk in balans te houden!

Noordwijk kent een aantal unieke waarden: duin, bollenteelt en een prachtig landschap. De waarden van Noordwijk zijn de fundering voor economische activiteiten. Zoals recreatie, congressen, toerisme en bollenteelt.

Al die activiteiten zetten de Noordwijkse ruimte onder druk. De uitdaging is om deze wensen en activiteiten duurzaam in balans te houden met de unieke waarden van Noordwijk.


Visie De Zilk

De Zilk is een compacte en hechte gemeenschap. Dat moet behouden blijven in de toekomst, het dorpse karakter is leidend in de ontwikkeling van De Zilk. Volgens team De Zilk is het cruciaal om de voorzieningen in het dorp op peil te houden. Vier kernonderdelen staan centraal in deze visie: huisvesting, basisvoorzieningen, duurzaamheid/gezondheid/milieu, en openbaar vervoer/verkeer.


In de visie zijn ontwikkelingen, standpunten en ambities helder geformuleerd. Zoals de realisatie van ‘tiny houses’ en ‘tiny forests’, vergroten van de levendigheid rondom de Duinpan of inzetten op de isolatie van woningen. Belangrijk is om de voorzieningen in De Zilk te behouden en te verbeteren.


Webinar

Op 17 juni komen ook deze visies aan bod tijdens het webinar. Doe je ook mee? Kijk voor meer informatie op www.mijntoekomst.noordwijk.nl. Aanmelden kan via toekomst@noordwijk.nl!


Je kunt alle visies nog eens rustig bekijken op het online platform. Hier is ook de mogelijkheid om te reageren op alle visies. Zo maken Noordwijk samen!