Sicco de Jong en Ronald Heruer reikten tulpen uit aan de vrijwilligers van Calorama. | Foto: Ina Verblaauw
Sicco de Jong en Ronald Heruer reikten tulpen uit aan de vrijwilligers van Calorama. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Bloemen voor vrijwilligers Calorama

tulpen n De afgelopen weken werden veel zorginstellingen regelmatig verrast met een bloemetje voor de bewoners en de zorgverleners. Warme initiatieven om de mensen te laten weten dat er aan ze gedacht wordt.

Door Ina Verblaauw

Soms komt er een opsteker uit onverwachte hoek. Alle vrijwilligers van KunstKlank en Stichting Calorama ontvingen een persoonlijke brief van Sicco de Jong, voorzitter van de stichting, en zijn echtgenote Judith Laarman. Citaat uit de brief: “de rozen op Calorama zijn ondanks al de lieve en zorgzame aandacht, nog niet zover om geplukt te worden. Daarom bieden we jullie een bos tulpen aan om onze dank uit te spreken voor jullie onvermoeibare steun en zorg voor Calorama”.

Sicco de Jong en Ronald Heruer, coördinator vrijwilligers, reikten de tulpen uit. Ook was er een gastenboek beschikbaar waarin mensen iets konden schrijven. Heel veel vrijwilligers betreuren het dat zoveel activiteiten geen doorgang vinden. Het contact met de ander wordt enorm gemist. Het komen naar de Rozemarijnschuur op het landgoed, waar de tulpen konden worden opgehaald, bleek – op anderhalve meter afstand – ook even te voldoen in een behoefte elkaar weer even te zien of te spreken.


SJC helpt mee!

hulpgroep n De afgelopen weken is er binnen SJC een nieuwe groep opgericht. In eerste instantie was het de bedoeling om het vrouwenvoetbal naar een hoger plan te gaan tillen. Vanuit deze groep is de actie SJC Helpt Mee ontstaan. Deze groep bestaande uit Herman Meijvogel, Nicolet Lakerveld, Marcel Pex en Francis Wijnands heeft het idee opgevat om wat te gaan doen voor de Noordwijkse samenleving.

Zij wilden graag de kernwoorden van SJC (Strijd, passie en vriendschap) nieuw leven in blazen door middel van mooie acties. De eerste actie heeft afgelopen woensdag plaatsgevonden. Er werd een oproep gedaan aan alle leden van SJC (dus zeker niet alleen de vrouwenafdeling) om cupcakes te bakken voor de bewoners van Groot Hoogwaak. Aan dit verzoek werd massaal gehoor gegeven en zo werden er afgelopen woensdag 400 cakes, apart verpakt en inclusief een lief kaartje afgeleverd bij Groot Hoogwaak! Het was een groot succes voor zowel de bedenkers van de actie, de mensen die de cakes hebben gebakken maar vooral dus voor de bewoners van Groot Hoogwaak die op dit moment geen bezoek mogen ontvangen en dus wel een steuntje in de rug konden gebruiken.


SJC helpt mee denkt al na over de volgende actie en is van plan om zolang de corona crisis voortduurt, actief te blijven. Heb jij leuke ideeën voor een volgende actie of wil je graag meehelpen?

Stuur dan een mailtje naar sjchelptmee@hotmail.com

De facebookpagina van deze actie heet SJC helpt mee. Volg de volgende acties en draag je steentje bij onder het mom van strijd, passie en vriendschap.


Online jeugddienst met Delight

kerk n Koningsdag veranderde dit jaar in Woningsdag. Vanwege de Corona-maatregelen zijn we aan onze huizen gekluisterd. We kunnen in ieder geval online vieren en gaan ontdekken, dat de kerk overal is en dus ook thuis.

Via de www.kerkomroep.nl wordt zondag 3 mei a.s. om 10:00 uur ‘de jeugddienst thuis komen’ uitgezonden. Hij is erna ook te kijken. Surf naar de Buurtkerk. Ook op het YouTube kanaal van Delight is de dienst te volgen: www.youtube.com/channel/UCessfLTwo6255c-e7kDorBw


Delight zal muzikaal bijdragen, pastor Joost gaat voor en met de nodige hulptroepen gieten we de dienst spelenderwijs in het vat.

SJC Helpt Mee bracht 400 cupcakes bij Groot Hoogwaak. | Foto: PR