Chatspreekuur breidt uit: www.hoezitdat.info

Cjg n De spreekuurtijden van de chat op jongerenwebsite Hoezitdat.info zijn uitgebreid. Jongeren in de regio Hollands Midden kunnen vanaf nu dagelijks chatten met een jeugdarts of -verpleegkundige van de GGD. De chat is voor hen ook nu een gemakkelijk bereikbare weg naar hulp en advies.

De chat voor jongeren is op werkdagen voortaan vanaf 14.00 uur beschikbaar en blijft open tot 22.00 uur. Ook op zaterdag kunnen jongeren tussen 18.00 en 20.00 uur met hun vragen terecht op de chat. De chattijden op zondag zijn niet veranderd, dit blijft van 18.00 tot 20.00 uur.


Anoniem en betrouwbaar

Een jeugdverpleegkundige van de GGD geeft antwoord op de vragen. Dit kan een jeugdverpleegkundige van de GGD Hollands Midden zijn, maar ook een verpleegkundige uit een andere regio. Hij of zij staat klaar om te luisteren en te helpen met het zoeken naar antwoorden op eenvoudige, maar ook lastigere vragen. Hoezitdat.info maakt gebruik van de landelijke JouwGGD-chat. De hulp is betrouwbaar en de chat is anoniem.

Jongeren maken goed gebruik van de chat. Verruiming van de openingstijden was al gepland vóór de coronacrisis. De ruimere bereikbaarheid van de chat is juist nú belangrijk omdat jongeren er op een makkelijke manier gesteund kunnen worden.


Op www.hoezitdat.info/corona staat veel informatie voor jongeren over het coronavirus. Zij kunnen hun verhalen, zorgen, tips om thuis te doen en meer over corona delen op het ervaringenforum.

Ook op andere vragen vinden jongeren een antwoord op Hoezitdat. Bijvoorbeeld over hun lijf, de liefde, vriendschap, roken, alcohol, drugs, school of hun toekomst. De website is ook leuk! Bijna iedere dag vinden ze er nieuwe filmpjes, thema’s, blogs, testjes of ervaringsverhalen van andere jongeren.


Online lees pop-up

bieb n Bibliotheek Bollenstreek houdt vrijdag 15 mei van 11.00 tot 12.00 uur een online lees pop-up over ‘Het vogelhuis’ van Eva Meijer. Deze roman gaat over het leven van Len Howard (1894-1973), een Britse vrouw die een aantal internationale bestsellers schreef over het gedrag van vogels. Eva Meijer combineert feiten (over de vogels) en fictie (over Len’s leven) tot een boeiend verhaal.

Onder leiding van collectiespecialist Dorine Meijer van de Bibliotheek Bollenstreek wordt er over het boek gepraat, leeservaringen gedeeld en meningen uitgewisseld. We gebruiken hiervoor het programma Teams van Microsoft. Hiervoor is geen account nodig. Er is ruimte voor maximaal 6 deelnemers, dus meld je snel aan.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar dmeijer@bibliotheekbollenstreek.nl. Na aanmelding ontvangen deelnemers instructies over hoe je via Teams kunt deelnemen. Deelname is gratis.


Het boek is digitaal te lezen via de online Bibliotheek www.onlinebibliotheek.nl Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl


Kunst tegen Corona (4)

schilderij n In navolging van Mary Meeuwenoord stuurde Joep Derksen zijn eigen kunstzinnige reactie op de coronacrisis naar de redactie.

"Een Coronagedicht om aan te geven, dat er ook weer betere tijden komen."


'Eeuwen komen en eeuwen gaan

Jaren naderen en jaren vergaan

De wieken van de molen draaien door

Maanden komen, duren, verkommeren

Weken lijken dagen te zijn

De wieken van de molen draaien door

Het nieuws van toen

Nu achterhaald

De wieken van de molen draaien door

Ook deze coronatijd verdwijnt

Vervangen voor een zekere toekomst

De wieken van de molen draaien door'


De redactie is ervan overtuigd dat er in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk nog meer kunstenaars zich bezig houden met het thema corona.
We zijn erg benieuwd naar wat voor corona-kunstuitingen zoal worden vervaardigd. Stof voor een leuke rubriek!

Stuur daarom een foto van uw werk met een korte uitleg naar redactie@denoordwijker.nl