Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

De coronacrisis geeft ons een harde reset. De tijd lijkt stil te staan en we proberen opnieuw grip te krijgen op de wereld en op onze toekomst. Onze maatschappij is gericht op groei en wil vooruit.

We zitten nu in een tussentijd, Kairos zoals Joke Hermsen het zo mooi verwoordt. Een tijd waarin de dingen stilvallen en waaruit iets nieuws kan ontstaan. Laten we onszelf de vraag stellen of we ons moeten blijven blindstaren op groei en economisch rendement of ons meer richten op duurzaamheid, solidariteit en immateriële waarden. Er zal minder worden gereisd, toeristen blijven in eigen land, we houden voorlopig afstand én wij besteden meer lokaal. Dit betekent een enorme omslag voor horeca, winkels, de culturele sector, agrariërs en toeristische bedrijven. De landelijke overheid steunt maar essentieel is de Gemeente Noordwijk. Zij heeft de taak om ondernemers, ZZP-ers én de cultuursector te faciliteren en ondersteunen op maat.

Koffie-to-go, cultuur op afstand, lokale producten in de winkels, 1.5 meter horeca, wonen in vakantiehuisjes, zorghotels. Ondernemen maar en denken in mogelijkheden!