De Flower Parade Rijnsburg rijdt dit jaar niet. Volgend jaar beter. | Foto: Archief
De Flower Parade Rijnsburg rijdt dit jaar niet. Volgend jaar beter. | Foto: Archief Foto:

75e Flower Parade wordt verzet naar 2021

corso n De feestelijke jubileumeditie van Flower Parade Rijnsburg rijdt op 14 augustus 2021. Het verbod op evenementen tot 1 september vanwege de coronacrisis is duidelijk en geldt ook voor het Rijnsburgse Bloemencorso. Het bestuur van Stichting Rijnsburgs Bloemencorso heeft begrip voor deze beslissing van de overheid. Veiligheid en gezondheid voor iedereen staan immers voorop.

Voorzitter Dirk Hogervorst: "We waren met het team al maanden in voorbereiding om een schitterende 75e parade te laten rijden. De laatste maand hebben we natuurlijk wel rekening gehouden met de mogelijke impact van de coronacrisis. Als het maar enigszins mogelijk was geweest en toegestaan, hadden we een bescheiden parade op de weg kunnen brengen. Een groot deel van onze partners was bereid medewerking te verlenen. Het verbod betekent dat we hierover geen beslissing hoeven te nemen. Er mag helaas niet worden gereden."

Flower Parade Rijnsburg zou op 8 augustus rijden met het thema 'Feest!'. Dit thema was speciaal gekozen vanwege de 75e editie. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat het Rijnsburgse Bloemencorso niet wordt gehouden. Vorig jaar werd vanwege een flinke storm niet gereden, maar was er wel een drukbezochte indoor editie. Ook stonden de praalwagens op zondag opgesteld op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Het bestuur van de Stichting Rijnsburgs Bloemencorso gaat alles in het werk stellen om de parade van 2021 de mooiste ooit te laten worden. Het thema ´Feest!´ blijft gehandhaafd en we gaan ervan uit dat de Flower Parade in 2021 extra feestelijk zal worden.”


Vier thuis de 4 mei herdenking

DeZilk n De gemeente Noordwijk heeft ingestemd om het hart van Geloof Hoop en Liefde bij de Heilig Hartkerk in de Zilk als tijdelijk monument aan te merken.

"In verbondenheid met degene die zich hebben ingezet, en nog steeds inzetten voor onze vrijheid herdenken we samen, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten. Dat doen we in het besef dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Vrijheid is kwetsbaar en vraagt verantwoordelijkheid van ons allen, juist nu er een beroep op ons wordt gedaan om naar elkaar om te zien", zo laat het kerkbestuur weten.


Herdenking

In Nederland worden op 4 mei de oorlogsslachtoffers herdacht en op 5 mei de vrijheid gevierd. In 2020 zal de invulling vanwege het coronavirus anders zijn dan gewend.


Kranslegging

Op 4 mei zal burgemeester Wendy Verkleij namens het college van B&W Noordwijk, een krans leggen bij het monument in De Zilk. Het tijdstip wordt niet bekend gemaakt. Op een ander tijdstip die dag, leggen Ruud en Bep van Haarlem uit De Zilk een krans leggen namens LC en parochianen van de Heilig Hartkerk. Een persoonlijk eerbetoon en bloemen wordt door de overheid sterk ontraden.


De Heilig Hartkerk is op 4 mei open voor persoonlijk gebed en gedenken tot 21.00 uur. Voorafgaande aan de twee minuten stilte klinkt vanuit de kerktoren het Signaal Taptoe, waarna om 20.00 uur de kerkklokken luiden.


Iets extra's voor alle mama's

liefs n De tijd staat stil en vliegt tegelijkertijd voorbij... want zondag 10 mei is het 'gewoon weer' Moederdag.

Op bezoek gaan, een knuffel geven, met elkaar (uit) eten, kortom: al die zaken die we zo normaal vinden, is dit jaar voor velen niet mogelijk. Mama blij maken met iets onverwachts gezelligs in deze krant, kan wél! Zoals bijvoorbeeld een mooie foto van de (klein)kinderen, huisdier(en) of iets anders waar ze blij van wordt.


De redacteuren van het Noordwijkerhouts Weekblad en De Noordwijker willen u graag helpen om mama's en oma's te verrassen met een gratis berichtje met foto.

Volgende week staat in onze krant een speciale pagina, hopelijk vol leuke foto's en lieve berichtjes. Hoe kunt u meedoen? Schrijf een berichtje (maximaal 23 woorden) en stuur dat samen met een foto (minimaal 200 kb) naar redactie@denoordwijker.nl. Volgende week plaatsen we de berichtjes in de krant. Indien het er te veel zijn, gaat plaatsing op volgorde van binnenkomst. Bij te veel berichten plaatsen we een week later gewoon nog een pagina.

Afbeelding