Afbeelding
Foto:

Fractie DOEN! stelt vragen huisvestingsproblematiek

Noordwijkerhout n Astrid Warmerdam (fractie DOEN!) stelt het college schriftelijke vragen over huisvestingsproblematiek en de woningnood.

Aanleiding is de lopende discussie in de raad om tot versnelde woningbouw te komen, de brief van 3 april van minister Van Veldhoven aan de leden van de tweede kamer en het artikel in NRC van 18 april, waarin aandacht is voor het tekort van woningen in de “midden huur” (720-1000 euro), in de Randstad. Bovendien heeft de problematiek die samenhangt met de PAS en de Corona pandemie tot nog meer vertraging in plannen en uitvoer geleid.

Het college geeft in beantwoording van de vragen van DOEN! van 27 maart, aan dat, mocht de gemeente Noordwijk besluiten om permanente bewoning van recreatiewoningen toe te staan, dit door de provincie zal worden tegen gehouden. Warmerdam vraagt waarom en wanneer dit wordt verwacht en vraagt inzage in de stukken van de Provincie.

De gemeente Noordwijk heeft veel recreatiewoningen op haar grondgebied. Naar verwachting zal recreatief gebruik van deze accommodaties, als gevolg van de maatregelen die samenhangen met de bestrijding van de Corona pandemie, in ieder geval dit jaar, zeer beperkt zijn. “Dus vragen wij het college om initiatief te nemen om met de parkeigenaren te onderzoeken of het mogelijk is om een percentage van deze woningen tegen een huurbedrag tot 1000 euro per maand (onder nader te bepalen voorwaarden bijvoorbeeld verhuur aan ingezetenen van Noordwijk en gedurende een afgebakende periode) te verhuren”, aldus Warmerdam.


Initiatief

Zij vraagt het college tevens om op korte termijn initiatief te nemen tot het aangaan van de discussie met de raad over de verhuur (onder restricties) van recreatiewoningen voor permanente bewoning aan inwoners van Noordwijk bijvoorbeeld jongeren en spoedzoekers. (Lees het hele artikel op: www.denoordwijker.nl en www.noordwijkerhoutsweekblad.nl)


'Lieve kinderen we missen jullie'

groet n Op alle scholen in Noordwijk hangt een lieve boodschap zichtbaar voor iedereen: “Lieve kinderen we missen jullie”.

Dit behoeft geen verdere uitleg, want wat missen de kinderen en de juffen en meesters elkaar. De klaslokalen en schoolpleinen zijn leeg.


De leerkrachten van OBS De Jutter maakten een wel heel mooie fotocollage.



Afbeelding