Afbeelding
Foto:

Donatie Soroptimisten voor bijtanken in chalet

regio n Er zijn geen live bijeenkomsten van Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek in deze tijd van coronamaatregelen. Maar dat wil niet zeggen dat er niet wordt nagedacht en overlegd wat de serviceclub juist nu kan doen en betekenen voor andere vrouwen, die steun kunnen gebruiken.

Gekozen is om € 1000 euro te schenken aan het initiatief om zorgprofessionals te laten bijtanken in De Duinpan in Noordwijk. Daar zijn op initiatief van de Ronde Tafel Noordwijk/Katwijk en Noordwijk Marketing tien chalets beschikbaar voor mensen, die in de zorg hard werken in de strijd tegen het coronavirus. Zij kunnen daar een paar dagen bijkomen om vervolgens weer met nieuwe energie door te gaan.


Vrouwenopvang Rosa Manus in Leiden, voor vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld, heeft een donatie van € 400 ontvangen. Hierdoor konden de vrouwen en kinderen met Pasen worden verrast met een tasje met paaseitjes, paashazen, kleurplaten en bloemen. Van het overgebleven geld zal buitenspeelgoed voor de kinderen worden verkocht, dat ze in de pas aangelegde binnentuin fijn kunnen gebruiken.

Een klein lichtpuntje, nu ook daar de coronamaatregelen het leven nog moeilijker maken.


Hulp bij het invullen van de belastingaangifte

bieb n Heb je je aangifte van de inkomstenbelasting nog niet de deur uit gedaan en kun je hulp gebruiken bij het invullen?

In Lisse, Teylingen en Noordwijk en Noordwijkerhout staan de belastinginvullers van de ouderenbonden nog steeds voor je klaar om je te helpen.

Bibliotheek Bollenstreek is elke dag tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch bereikbaar. Maandag op tel. 0252-221931; dinsdag op tel. 071-3013429; woensdag op tel. 0252-373621; donderdag op tel. 071-5237351; vrijdag op tel. 0252-415782.


Kunst tegen Corona (3)

schilderij n In navolging van de inzending van het schilderij van Caroline Doorduijn stuurde Mary Meeuwenoord haar eigen kunstzinnige reactie op de coronacrisis naar de redactie.

"De laatste online opdracht van de vrije kalligrafielessen ging over graffiti-alfabetten. Ik ben niet buiten geweest om lege muren te zoeken maar heb het thuis op papier gemaakt met acrylverf.'".


De redactie is ervan overtuigd dat er in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk nog meer kunstenaars zich bezig houden met het thema corona.
We zijn erg benieuwd naar wat voor corona-kunstuitingen zoal worden vervaardigd. Stof voor een leuke rubriek!

Stuur daarom een foto van uw werk met een korte uitleg naar redactie@denoordwijker.nl