De deelnemers aan de schoolexamens van het Northgo hoorden vrijdag of ze geslaagd waren. | Foto: Ina Verblaauw
De deelnemers aan de schoolexamens van het Northgo hoorden vrijdag of ze geslaagd waren. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Bloemetje voor geslaagden Northgo

geslaagd! n Ook de eindexamens van de middelbare scholen zijn dit jaar anders dan anders. Het Northgo College had dit schooljaar, achteraf gezien, het “geluk” dat direct na de voorjaarsvakantie de toetsen werden afgenomen en nog voor de landelijke sluiting van alle scholen bijna waren afgerond.

Door Ina Verblaauw

Het Centraal Examen is geschrapt en er wordt nu op basis van de toets uitslagen gekeken of leerlingen geslaagd of nog niet geslaagd zijn. Na de meivakantie volgen nog de herkansingen en in juni de resultaat verbetertoetsen.

De geslaagden van het Northgo College kregen op vrijdag 17 april het spannende en verlossende telefoontje van hun leraren. Diezelfde dag werden ze ook nog verrast door een bezoekje van de leerkracht die met een bos tulpen de felicitatie benadrukte. Direct vrijdagmiddag waren de traditionele vlaggen met schooltassen meteen zichtbaar in het straatbeeld van Noordwijk.

Eén van de eerste die te horen kreeg dat ze geslaagd was, was Babette. Dolgelukkig met haar 4 mavodiploma, ging spontaan de vlag uit. “Heel erg blij, al bleef het spannend. Maar het is wel jammer dat we het vanavond niet met elkaar kunnen vieren”.


Wellicht komt er op een later moment nog de mogelijkheid dit in te halen.


Ook lunchconcerten Muziek in Jeroen zijn slachtoffer van corona

geannuleerd n De gratis Lunchconcerten van Muziek in Jeroen zijn al 20 jaar een begrip in Noordwijk. Op zes dinsdagen, van eind april t/m begin juni, heeft in de loop der jaren rond het middaguur een toenemend aantal mensen genoten van vrolijke klassieke muziek tijdens een concert van ongeveer een half uur.

Omdat 5 mei dit jaar op een dinsdag valt stond voor die dag een Bevrijdingsconcert geprogrammeerd, te verzorgen door het bekende ensemble Fuse. Burgemeester Wendy Verkleij zou een bevrijdingsrede houden en het concert zou worden afgesloten met bevrijdingssongs en het Wilhelmus begeleid door Jaco van Leeuwen op het Knipscheer-orgel.


Voor het eerst in 20 jaar zijn de Lunchconcerten en dus ook dit speciale concert helaas gecanceld. Uitleg waarom dit zo is, is overbodig. Wel hoopt Muziek in Jeroen om, zo gauw dat weer mag, voor Vrienden en liefhebbers van toegankelijke klassieke muziek enige extra concerten te organiseren.

Misschien komt er zelfs een uitgestelde viering van 75 jaar bevrijding en kan Fuse daarvoor alsnog naar Noordwijk komen.


Zomerserie

De Zomerserie orgelconcerten staat gepland vanaf donderdag 9 juli, maar het is nog allerminst zeker of op dat moment concerten al weer zijn toegestaan. Jaco van Leeuwen heeft voor alle gedwongen thuiszitters al een eerste concert met beeld en geluid opgenomen (te zien op YouTube) en waarschijnlijk komt daar een vervolg op.


Op www.muziekinjeroen.nl en op de Facebookpagina van Muziek in Jeroen zullen nieuwe activiteiten steeds worden aangekondigd. De Vrienden van Muziek in Jeroen zullen d.m.v. berichten op hun mailadres worden geïnformeerd over het al dan niet doorgaan van de geprogrammeerde concerten en over de extra concerten.

Afbeelding