Ook voor de corsogroep KAVB is het enorm teleurstellend dat het corso niet door gaat. | Foto: Marit Hogervorst.
Ook voor de corsogroep KAVB is het enorm teleurstellend dat het corso niet door gaat. | Foto: Marit Hogervorst. Foto:

Praalwagens in de opslag voor 2021

noordwijkerhout n Corsogroep KAVB Noordwijkerhout zou het komend corsoweekend rijden 'met haar hoofd in de wolken'.

Angelique Beijk heeft voor de corsogroep een praalwagen getekend waarop luchtballonnen het ultieme gevoel van vrijheid verbeelden. Shauny de Groot zou het bloemarrangement voor haar rekening nemen en de stekers zijn uiteraard afkomstig van de corsogroep. "Enorm teleurstellend natuurlijk, dat alles niet door gaat. Maar de wagen en het idee blijven gewoon staan voor komend jaar."


Koningsdag wordt Woningsdag…

Noordwijkerhout n Oranjevereniging Noordwijkerhout is op zoek gegaan naar een waardige, veilige alternatieve invulling voor Koningsdag 2020. Een Koningsdag welke in het teken zal staan van saamhorigheid. In samenwerking met de landelijke Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen is het volgende programma samengesteld:

Kleurwedstrijd

Voor kinderen tot en met groep 8 heeft Nelleke van der Weiden een kleurplaat gemaakt die te downloaden is op www.ovnwh.nl. Kleur hem mooi, scan hem in of maak er een foto van en stuur hem (met naam, adres en groep) vóór 26 april naar: info@ovnwh.nl. De mooiste wint een prijs. In de bus doen aan de voorzijde van de Gebra aan de Dorpsstraat 18 mag ook. Er is nog een prijs te verdienen: zorg dat je leuk verkleed bent en maak een selfie mét de kleurplaat en stuur deze op. De kleurplaten en selfies worden beoordeeld naar leeftijd / groep. De winnaars ontvangen op 27 april een tegoedbon van Top 1 Toys in hun brievenbus.

Woordzoeker

De Koningspuzzel woordzoeker is op www.ovnwh.nl te downloaden. Mail de oplossing vóór 26 april naar info@ovnwh.nl of stop 'm in de speciale bus bij de Gebra aan de Dorpsstraat 18 voorzien van naam en adres. Onder de juiste inzendingen worden vijf DA-bonnen verloot die op 27 april bij de winnaars in de brievenbus valt.

Woningsdag

Verander de voorzijde van je woning in een speciale Woningsdag-woning, speel een golfwedstrijd in je achtertuin, geef een Koningspop waardig optreden in je voortuin, speel met het gezin bingo of speel een potje klaverjassen.
De activiteiten die op Koningsdag niet plaats kunnen vinden spelen we gewoon op Woningsdag. Hoe jij dat doet? Laat het ons weten. Maak een foto of filmpje en stuur deze naar info@ovnwh.nl óp 27 april. Onder de leukste inzendingen worden vijf bloemenbonnen van Liefs, Sammy verloot.

06.19 uur - Vlagvertoon
De OV verzoekt om vanaf zonsopgang de Nederlandse vlag met oranje wimpel uit te hangen, voor de Koning maar ook als blijk van betrokkenheid met elkaar. Onder de vroege vlaggers worden vijf tegoedbonnen voor een taart van Bakkerij van Eeden verloot. De gelukkige ontvangt de bon 27 april in de brievenbus.

09.45 - 10.00 uur - Klokgelui

in heel Nederland en op de Antillen

10.00 uur - Nationale Aubade
Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het 1ste en 6de couplet van het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest óf met een van onze plaatselijke muzikanten.
Het zou leuk zijn als Noordwijkerhoutse muzikanten die het Wilhelmus kunnen spelen dit willen doen middels een optreden in de openlucht. Alle inwoners van Noordwijkerhout kunnen dan vanuit de deuropening of balkon meezingen. Natuurlijk houden we ons aan de regels van het RIVM.
10.00 - 18.00 uur - Digitale kleedjesmarkt
De uitwerking is nog in ontwikkeling. Maar de laatst bekende informatie hierover staat op: www.ovnwh.nl.

11.00 uur - Compilatie
Op tv zend de NOS beelden van Koningsdag van voorgaande jaren uit.

13.00 uur - Overhandiging bundel ‘Koningsbrieven’ - Vertel het de Koning
Kinderen van Nederland schrijven aan en tekenen voor de Koning. In maximaal 15 regels schrijven of tekenen kinderen hun verhaal, hun ervaring over de coronacrisis. Ook een brief of tekening aan de Koning sturen? Kijk op: www.ovnwh.nl voor meer info.

15.00 uur - Zingen voor saamhorigheid; tegen het eenzaamheidsvirus.
Artiesten treden in heel Nederland solo op voor verzorgingstehuizen; onder leiding van Ali B. Dit initiatief komt vanuit de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen.

16.00 uur Nationale Toost
In deze moeilijke tijd, waar het nieuws vrijwel louter bestaat uit akelige berichten, is het vooral óók belangrijk positieve elementen te benoemen en samen mooie momenten te creëren. Daarom wordt de Nationale Toost, op Koningsdag, in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen … op de gezondheid van iedereen. In huis, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin. De Oranjevereniging is benieuwd naar dit toost-moment. Maak een foto of filmpje en mail die naar info@ovnwh.nl. De leukste inzendingen worden op onze site en op Blik op Noordwijkerhout geplaatst. Onder de leukste inzendingen worden 5 tegoedbonnen van Santhe Dranken verloot.


('Met het inzenden van foto's of filmpjes geeft u toestemming om deze te gebruiken', laat de OV weten.)

Koekhappen moet dit jaar in de achtertuin. | Foto: archief