Leden zijn nog even niet welkom maar de bouwvakkers werden door het SJC-bestuur warm welkom geheten.
Leden zijn nog even niet welkom maar de bouwvakkers werden door het SJC-bestuur warm welkom geheten. Foto:

Nieuwbouw bij SJC kan eindelijk van start

n Viering van het eeuwfeest even naar de achtergrond

nieuwbouw n ‘De bouw is gestart.’ Het lijkt een juichkreet, de kop van de nieuwsbrief die het bestuur van voetbalvereniging SJC deze week rondstuurt. Daarbij informeert de club haar leden, sponsoren, vrijwilligers en alle andere betrokkene, over het nieuwbouwtraject wat deze week wordt ingezet.


Volgens voorzitter Meijvogel is het ook juichkreet. Het was namelijk wel erg lang wachten voor de club die jaren terug de toezegging kreeg dat, na de realisatie van sportpark Duinwetering, de accommodatie aan de Lageweg snel zou worden aangepakt. Maar het bleek al snel dat dit makkelijk werd beloofd maar vertraagd werd uitgevoerd. Toch is er nu na het overwinnen van tal van moeilijkheden, de mijlpaal van een daadwerkelijke start. En dat is goed nieuws.

Uiteengespat

Voorzitter Herman Meijvogel, die zijn droom van het vieren van het 100-jarig bestaan van de club in een fonkelnieuwe accommodatie uiteen zag spatten, moet na alle tegenslagen toezien dat een eenvoudige feestelijke bijeenkomst bij de start van de bouw, door de Coronaproblemen ook al niet mogelijk is. Aannemer BAM gaat deze week min of meer ongemerkt beginnen met het uitzetten van het nieuwe gebouw. Waarna al snel de benodigde damwanden worden aangebracht en de grond op de plek van de ondergrondse sporthal wordt uitgegraven.


Begin mei gaat dan onder toeziend oog van o.a. projectleider Mark van Oostrum en clubvertegenwoordiger Chris Hiep de eerste paal in de grond. Van Oostrum is opvallend optimistisch en stelt dat vanaf nu alles op rolletjes gaat lopen. Wat volgens hem vooral zijn oorzaak vindt in de samenwerking met de BAM. Van Oostrum: ‘We hebben in deze aannemer een goed samenwerkingsverband waarbij hun vakmanschap en hun faciliteiten ons garanderen dat we binnen de geplande 80 werkweken alles kunnen realiseren’.


Onzeker

Voorlopig blijft het bouwterrein verboden gebied voor iedereen behalve de bouwvakkers. Of er op de verjaardag op 26 september 2020 ruimte is voor een feestelijk momentje is op dit moment nog totaal onzeker. Maar het SJC-bestuur gaat na deze eerste stap gewoon stap voor stap verder richting de opening van het nieuwe clubhuis. Waarbij de viering van het eeuwfeest natuurlijk belangrijk wordt geacht. Hoe en wanneer is nog even niet duidelijk. Maar wel duidelijk is dat er eindelijk een begin is gemaakt met de nieuwbouw van de sportaccommodatie.