Ruben Daniëls: 'Kwaliteiten moeten we samenbrengen'. | Foto: PR
Ruben Daniëls: 'Kwaliteiten moeten we samenbrengen'. | Foto: PR Foto:

Visie voor de toekomst

visie n Teams van inwoners maken een Toekomstvisie voor Noordwijk. Elke week laten we een deelnemer aan het woord. Wat vinden zij belangrijk voor de toekomst van Noordwijk? Deze week: Ruben Daniels, deelnemer uit het ambtenarenteam dat werkt aan de Toekomstvisie.

'Ik wil de verbinding zoeken in Noordwijk. Ik zie verschillen in het hele dorp, de ene locatie is van hogere kwaliteit dan de andere. Dat moeten we bij elkaar brengen. Wij zijn daarover aan het nadenken, want hoe doe je dat? De sterke elementen van het ene gebied overbrengen naar het andere gebied. En ook goed kijken naar de waarde van mooie elementen en die toevoegen. Dat komt ook terug in onze visie. We komen vanuit verschillende gemeentes en de omgevingsvisie is een verbindende factor, om echt één Noordwijk te krijgen.


'Ik wil de verbinding zoeken in Noordwijk'

Inzet op duurzaamheid

Het is mooi om te zien dat er hier veel mensen zijn die zich inzetten voor duurzaamheid. Bewoners willen echt onderdeel zijn van een duurzame gemeente. Er wordt veel gekeken naar duurzame oplossingen op veel gebieden. Mensen denken daar heel bewust over na.


Dynamiek

De manier waarop de toekomstvisie nu wordt vormgegeven is een interessante vorm. Er zat een goede dynamiek in tijdens de startbijeenkomst. Die dynamiek is nu wel enigszins veranderd door de coronacrisis, dat is wel jammer. Binnen ons team lag het daardoor een tijdje stil. We zijn nu weer de samenwerking aan het opstarten, via digitale vormen. De ideeën zijn er, die moeten we nu gaan bespreken.'


Op 4 maart was de startbijeenkomst voor de toekomstvisie voor Noordwijk. Achttien teams van honderdvijftig inwoners, ondernemers en andere betrokkenen bij de gemeente Noordwijk maken samen een visie op de toekomst. Kijk voor meer informatie op www.mijntoekomst.noordwijk.nl.