Afbeelding
Foto: RGB stock

Online shoppen, of shoppen in Noordwijkerhout en Noordwijk?

n Winkeliers stellen inwoners voor de keuze

crisis n De corona crisis raakt iedereen hard. De angst en onzekerheid werkt verlammend. Dat merkt een groeiend aantal winkeliers in Noordwijkerhout waarbij het water aan de lippen staat. Dat is niet alleen een probleem voor de winkeliers, maar ook voor Noordwijkerhout. Een kloppend winkelhart is in het belang van de economie en leefbaarheid van Noordwijkerhout.

Toch zien de winkeliers ook de mooie kant van de crisis. Ze zien een land dat samenkomt. Ze zien Noordwijkerhout dat samenkomt, waarbij iedereen elkaar wil helpen. Overal zie je hartverwarmende initiatieven ontstaan. De kosteloze hulp van bureau Aan Zee aan lokale ondernemers in Noordwijkerhout en Noordwijk is er daar één van. NOV Noordwijkerhout heeft gebruik gemaakt van het aanbod. In korte tijd is samen een bewustwordingscampagne ontwikkeld voor sociale media.

Al jaren roepen de winkeliers op om lokaal te shoppen. In de wereld van vandaag zal iedereen de noodzaak er nog beter voelen en eerder bereid zijn om gehoor te geven aan die oproep. Met de campagne stellen de winkeliers inwoners voor een keuze:

Ga je in deze tijd online shoppen? Of shop je in Noordwijkerhout of Noordwijk?

De Facebook en Instagram heeft de vorm van een poll waarmee iedereen met één klik kan aangeven waar ze gaan shoppen. De winkeliers hopen op massale steun. Of dat zo is, dat zal het verloop van de campagne uitwijzen.


VoorleesExpress gaat door vanuit huis

bieb n Ook de VoorleesExpress kan geen huisbezoeken doen. Daarom proberen de vrijwilligers van de VoorleesExpress digitaal contact te houden met het gezin waar zij aan verbonden zijn.

Dat kan zijn; wekelijks een kort gesprekje, een boek voorlezen of een spelletje doen. Leuk! En meestal ook een hele uitdaging. Het is een beetje onwennig, zoiets moet groeien. Dank aan alle vrijwilligers die zich, op afstand, blijven inzetten voor deze gezinnen. Vrijwilligers zijn zeer creatief in het bedenken van taalspelletje. Pim, Pam, Pet via een beeldscherm gaat heel goed. Online voorlezen blijkt voor de kinderen ook geen probleem te zijn. Meer ideeën voor Taal op afstand staan op www.bibliotheekbollenstreek.nl/voorleesexpress.

Afbeelding