Afbeelding
Foto:

MEE biedt hulp, ook tijdens de coronacrisis

mee n Corona zorgt voor veel spanning, ongemak en nood. Gevoelens als eenzaamheid, angst en onbegrip maken het leven soms extra lastig. MEE Zuid-Holland Noord is dé expert voor mensen met een beperking en hun omgeving. Mensen kunnen hier ook terecht met allerlei vragen rondom het Coronavirus.

Onafhankelijke cliëntondersteuners zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 9 tot 17 uur op telefoonnummer 088-775 2000 of per mail op info@meezhn.nl.


Hoe kan ik nu mijn dag goed invullen nu mijn werk/dagbesteding weg is gevallen? Ik begrijp niet goed wat nu de Corona regels zijn, kan ik hier duidelijke uitleg over krijgen? Mijn kind met autisme is nu opeens hele dagen thuis. Hoe kunnen we dit goed volhouden met elkaar? Ik voel me eenzaam en heb behoefte om met iemand te praten. Met deze en andere vragen kan iedereen terecht bij de cliëntondersteuners van MEE.

MEE Zuid-Holland Noord is dé expert voor mensen met een beperking en hun omgeving. We bieden informatie, advies en ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking, vorm van autisme, chronische ziekte, niet-aangeboren hersenletsel of psychische problematiek. We bieden ondersteuning op alle terreinen van het dagelijks leven: opvoeding en ontwikkeling, leren en werken, regelgeving en geldzaken, samenleven en wonen. Meer informatie over MEE kun je vinden op onze website www.meezhn.nl


Mondkapjes voor daklozenopvang

noodhulp n Teylingen College Leeuwenhorst heeft sinds 2 jaar een uitwisselingsprogramma met de

Chinese middelbare school Guankou High School in Xiamen en onderhoudt daar dus nauwe contacten mee. Afgelopen week kwam er zowaar een zending binnen als gift uit China: 600 mondkapjes en 40 veiligheidsbrillen.

Toevallig had Cees Slats, rector, een oproep gelezen van de Regenboog Groep in Amsterdam (www.deregenboog.org). Deze stichting helpt o.a. daklozen in Amsterdam aan onderdak, een hele uitdaging in deze tijd. Daarbij regelt deze stichting opvang voor daklozen die besmet zijn met Corona. Want hoe ga je in quarantaine als je geen huis hebt?

De stichting heeft dringend behoefte aan mondkapjes voor dit waardevolle werk. De zending uit China was dan ook meer dan welkom. Dit weekend kwam Hans Wijnands, directeur-bestuurder van de Regenboog groep, de mondkapjes persoonlijk ophalen in Noordwijkerhout.


Eerste corona-boetes

politie n Ondanks de vele waarschuwingen kon een enkeling het niet laten om met dit zonnige weer er toch (gezamenlijk) op uit te trekken.

De politie Noordwijk twitterde: 'Het straatbeeld was druk! Veel fietsers, motorrijders en wandelaars. Ook hebben we tientallen mensen uit bollenvelden moeten sturen omdat ze zich niet hielden aan de 1,5 m regel. Een groepje vond het zelfs nodig om onder het genot van softdrugs te chillen in de duinen. Helaas een 'bad-trip' met gevolg waar ambulance aan te pas moest komen. Ook een 'coronafeestje' werd beëindigd en een bewoner beboet.'

Gelukkig was er ook positief nieuws, want de politie sprak op twitter ook grote waardering uit aan de mensen die wel gehoor gaven aan de oproep om thuis te blijven en dankte voor de goede samenwerking met de mensen in de buitendienst, zoals de vele verkeersregelaars die zorgden voor wegafzettingen.

Afbeelding