Herhalingren van De Passie en DeusX worden deze week uitgezonden door BO. | Foto: PR
Herhalingren van De Passie en DeusX worden deze week uitgezonden door BO. | Foto: PR Foto:

Passie en DeusX zijn deze week te zien op BO

passiespel n Stichting Passie van Noordwijkerhout heeft inmiddels vier grote producties gemaakt. De eerste productie was ‘De Passie van Noordwijkerhout’. Het Passieverhaal gespeeld voor en door Noordwijkerhouters. Deze productie is 5 jaar terug uitgevoerd op Goede Vrijdag bij de Witte Kerk, de avond na ‘the Passion’, die landelijk op televisie is.


Dit jaar wordt deze uitvoering uitgezonden op witte donderdag, 9 april.

Het passieverhaal is later ook naar een modern verhaal geschreven en in 2018 uitgevoerd door jongeren uit de streek. Dit verhaal, DeusX, wordt uitgezonden op Goede Vrijdag, 10 april.

Beide uitzendingen kunnen worden bekeken via BO, omroep van de Bollenstreek en beginnen om 20.30 uur. Ook digitaal, via www.bollenstreekomroep.nl/bo-tv-live te zien.


Mocht u deze uitzendingen missen, alle uitvoeringen zijn op dvd verkrijgbaar bij Vink Multimedia, Havenstraat 9a, Noordwijkerhout voor slechts € 5,00.


Verrassingstassen voor de bezoekers van Reuring

verrassing n Reuring is voortdurend in actie om de bezoekers, voor wie nu heel veel activiteiten wegvallen en daarmee ook het dagritme wordt verstoord, bezig te houden. Online en telefonisch. Vorige week werd de organisatie bijzonder aangenaam verrast. De Rabobank doneerde tweehonderd tassen en geld om deze te vullen met inkopen bij de lokale ondernemers.

Door Ina Verblaauw

Dat resulteerde in tassen met leuke, lekkere en gezellige dingen: chocolade paaseieren, creatieve dingen als kleurboeken met potloden, tafeltennissetjes, kweekbakjes met zaadjes en puzzels.

Een legertje aan vrijwilligers brachten de tassen het afgelopen weekend rond in Noordwijk en de komende week in Noordwijkerhout en De Zilk. Dankbaar en verrast werden de tassen in ontvangst genomen. Op afstand werd met iedereen een praatje gemaakt en geïnformeerd hoe het ermee gaat. Enthousiaste ontvangers van de tassen, maar ook veel enthousiasme bij de rondbrengers, getuige de reacties op de vrijwilligersgroepsapp.


De Reuringtelefoon is altijd open voor wie behoefte heeft aan een praatje. Het nummer is 06-50610135.

Vrijwilligers brachten tasjes met sportieve en creatieve spullen. | Foto: PR