Thomas Steenvoorden en zijn team. | Foto: PR
Thomas Steenvoorden en zijn team. | Foto: PR

Veilig winkelen in Noordwijk-Binnen

n Speciale actie ‘Koop ook lokaal’

lokaal n Door de Corona maatregelen zijn veel lokale winkeliers en horeca genoodzaakt hun dienstverlening aan te passen. Wie is nog wel en wanneer open? Welke bijzonderheden zoals thuisbezorgen zijn er nu? Ondernemer Thomas Steenvoorden kwam met het idee om deze informatie te bundelen en te publiceren in de krant en op de website www.koopooklokaal.nl Er kan zeker nog gewinkeld worden in de kern. Dat gebeurt veilig en volgens de regels van het RIVM.

Samen met een aantal enthousiaste winkeliers en BIZ Noordwijk-Binnen is het idee uitgewerkt en kunnen ondernemers in dit BIZ-gebied zich via de genoemde website aanmelden. Zij hebben van het bestuur een mail gekregen met het verzoek mee te doen. De advertentie kosten worden eenmalig betaald door de BIZ, de website en opmaak gesponsord door Buro Binnen. UItgeverij Verhagen hanteert een sterk gereduceerd tarief voor plaatsing in De Noordwijker waardoor dit project in zijn geheel mogelijk wordt gemaakt.


Thomas: "Ik hoop echt dat de ondernemers de moeite nemen om zich aan te melden. Het kost hen nu niets. Of dit een vervolg krijgt hangt af van de mogelijkheden om dit idee verder financieel te steunen. Er is ook een vraag van andere BIZ gebieden en als zij willen kunnen ze de ontwikkelde tools zo gebruiken, ik kan echter alleen mijn tijd focussen op Noordwijk-Binnen".


De website koopooklokaal.nl is nu open voor ondernemers.

De advertentie zal als alles meezit in de week van 14 april in De Noordwijker komen en dan gaat de aangepaste website live met een overzicht van alle ondernemers voor zover aangemeld. Voor meer info: info@fotovankampen.nl


Berenjacht in Noordwijk

teddyberen n Iedereen met kleine kinderen ervaart hoe lastig het is om ze in deze tijd continu bezig te houden. Berenjacht is een rage voor deze doelgroep. Overgewaaid uit Australië en waarschijnlijk gebaseerd op het boek “Wij Gaan Op Berenjacht” van Michael Rosen en Helen Oxenburg, lijkt het ook in Noordwijk te zijn geland.

Door Ina Verblaauw

Volwassenen hebben het niet eens in de gaten, maar wanneer je momenteel met een peuter of kleuter door Noordwijk wandelt, zie je waar die kinderoogjes naar op zoek zijn: Beren! En dan wijzen ze je erop. “Daar en daar”, klinkt het enthousiast.


En inderdaad. Noordwijk doet massaal mee aan deze leuke zoekactie voor de kleintjes. Overal zitten beren op de vensterbank of vastgezet aan het balkonhek. Het aantal groeit met de dag. Een leuke manier om spelenderwijs een ommetje te maken met de kinderen. Een niet onbelangrijke bijwerking is dat de kinderen, soms met hun eigen beer, naar de beren zwaaien en daarmee ook naar de bewoner van het huis, die enthousiast terug zwaait.
Zo ontstaat een leuke interactie, zonder dat er van lijfelijk contact sprake is.


Op de facebookpagina Berenjacht in Noordwijk staan inmiddels leuke berichten en berenleuke foto’s.

Afbeelding