Erwin de Wolf: Ik zie graag een integrale visie van welzijn, recreëren, werk, cultuur en wonen. | Foto: India Muller
Erwin de Wolf: Ik zie graag een integrale visie van welzijn, recreëren, werk, cultuur en wonen. | Foto: India Muller Foto:

Visie voor de toekomst

visie n Teams van inwoners maken een Toekomstvisie voor Noordwijk. Elke week laten we een deelnemer aan het woord. Wat vinden zij belangrijk voor de toekomst van Noordwijk? Deze week: Erwin de Wolf.

'Ik zie dat er door de gemeente keihard gewerkt wordt om een goede visie op tafel te krijgen. De vingeroefening van 2017, met de oude toekomstvisie, werd goed opgepakt. De nieuwe toekomstvisie zal volwassener worden, dat is nodig.


Forensendorp

Ik vind dat Noordwijk Binnen is veranderd in een forensendorp. We moeten nu gaan kijken hoe we de samenleving in het dorp terugkrijgen. Dat is sterk gekoppeld aan de visuele ruimte en inrichting van de omgeving. Hoe meer voorzieningen op loopafstand, hoe minder verkeer, hoe diverser het aanbod, hoe meer verbonden de bewoners.


Integraal

Ruimtelijke ordening ter verbetering van het samen leven staat voor mij centraal. Ik zie graag een integrale visie van welzijn, recreëren, werk, cultuur en wonen, geplaatst in de woonomgeving van alle wijken. Om mede te zorgen dat vereenzaming en verschraling tegen wordt gegaan in Noordwijk.


Digitale samenwerking

Ik ben kunstenaar en webdesigner. Ik heb voor ons team een digitale werkomgeving opgezet. Daar kunnen we onze stukken delen en men kan hier ook reacties achter laten. Mensen zitten uiteraard liever aan tafel, dus dat is iets waar we nog aan moeten werken. Bijeenkomsten zijn nu ook lastig te organiseren, ik ben benieuwd hoe het vervolg gaat zijn. Bewoners moeten blijvend betrokken worden.'


Op 4 maart was de startbijeenkomst voor de toekomstvisie voor Noordwijk. 18 teams van 150 inwoners, ondernemers en andere betrokkenen bij de gemeente Noordwijk maken samen een visie op de toekomst. Kijk voor meer informatie op www.mijntoekomst.noordwijk.nl