De schapenscheerdag gaat niet door, maar de boerderij is wel open. | Foto archief, Frans van Steijn.
De schapenscheerdag gaat niet door, maar de boerderij is wel open. | Foto archief, Frans van Steijn. Foto: frans van steijn

Situatie-update De Dierenhoeve

Noordwijkerhout n Ook de Dierenhoeve heeft noodgedwongen maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Ondanks dat het niet mogelijk is om het koffiehuis en de andere binnenruimtes van De Dierenhoeve open te houden, heeft het bestuur ervoor gekozen om de boerderij wel overdag voor het publiek toegankelijk te houden mits de bezoekers de bekende maatregelen in acht nemen.

"Veel ouders met kinderen vinden het heerlijk om toch even een rondje boerderij te doen. De boerderij is groot genoeg om de 1.5 m afstand te bewaren en we gaan er vanuit dat onze bezoekers zich netjes aan de regels houden", laat het bestuur weten.

"Komende weken verwachten we veel nieuw leven op de boerderij. De schapen en geiten moeten bijna lammeren, deze worden rondom Pasen verwacht. Kippen en eenden zitten op eieren en de broedmachine zit vol, er blijft dus veel werk te doen op de boerderij. Ook de bloementuin begint alweer mooi te worden, narcissen staan in bloei en er komt nog meer moois aan.

Helaas mogen onze cliƫnten niet werken op de boerderij in verband met de coronamaatregelen. Hierdoor komt al het werk nu voor rekening van de medewerkers van de boerderij. Dit betekent dat we hen meer uren moeten inzetten terwijl we de voor ons broodnodige inkomsten van het koffiehuis erg missen.
De schapenscheerdag van 17 mei zullen we helaas moeten annuleren."

Het bestuur hoopt een evenement te kunnen organiseren tijdens de Nationale Imkerdagen op 11 en 12 juli. "Hiervoor hebben we al contacten met verschillende imkers uit Noordwijk(erhout). We hopen dan tevens een aftrap te geven aan het opstarten van de fondsenwerving voor de nieuwe boerderij."

De boerderij moet binnenkort weg van de huidige locatie en verhuist naar de nieuwe locatie rondom het Pesthuis en de Engelse Tuin. Daarom is het bestuur ondertussen hard bezig met de plannen voor de nieuwe Dierenhoeve.


Oranjevereniging Noordwijkerhout last alle activiteiten rond Koningsdag en 4 en 5 mei af

corona n "De situatie in Nederland is veranderd. Onze gezondheid is een groot goed waar we alle voorzichtigheid in moeten betrachten. Om te voorkomen dat mensen besmet raken moeten keuzes worden gemaakt."

Zo laat de Oranjevereniging in een persbericht weten. "De overheid heeft vergaande maatregelen genomen die het organiseren van activiteiten onmogelijk maakt. Zoals door de overheid meerdere malen wordt benadrukt gaat het om onze gezondheid, dient de noodzakelijke afstand in acht genomen te worden en de maatregelen opgevolgd. De Oranjevereniging onderstreept dit verzoek met grote nadruk. De vergaande maatregelen maakt alternatieven bijna onmogelijk. Wij roepen iedereen op om op Koningsdag de vlag met wimpel uit te hangen, op 4 mei de vlag, zonder wimpel, vanaf 18.00 uur tot zonsondergang halfstok te hangen om in ieder geval onze doden te herdenken. Maar ook 5 mei het verzoek de vlag uit te hangen, als teken van saamhorigheid. Zodra de situatie weer is verbeterd en activiteiten weer mogen plaatsvinden zijn wij er klaar voor. Het bestuur van de Oranjevereniging Noordwijkerhout wenst u veel sterkte in deze onzekere tijd."

Afbeelding