Afbeelding
Foto:

Muzieklessen Crescendo gaan wèl door

harmonie n Zoals bij alle verenigingen in ons land zijn, vanwege de coronacrisis, ook bij Crescendo de repetities voorlopig opgeschort net als het Voorjaarsconcert dat gepland stond op 4 april.

Zodra de strenge maatregelen van de overheid ter bestrijding van het coronavirus opgeheven zijn, gaat Crescendo op zoek naar een nieuwe datum om het concert voor de trouwe donateurs, sponsors en belangstellenden alsnog te houden.

Wat wèl doorgaat zijn de muzieklessen. Met veel creativiteit en met behulp van de techniek is het de leraren van Harmoniekapel Crescendo uit Noordwijk gelukt om muzieklessen online te geven. Crescendo is trots op haar leraren dat de muzikale ontwikkeling van de leerlingen gewoon door kan gaan ondanks deze moeilijke periode.


Meedenkers wijzen de weg

Inwoners van Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk kunnen gebruikmaken van het nieuwe Meedenkersnetwerk. Dit is een netwerk van vrijwilligers en beroepskrachten die verstand hebben van wonen, sociale contacten, activiteiten, zorg en financiën. Zij bieden ook steun en een luisterend oor tijdens de coronacrisis waar we nu mee te maken hebben.


Het is niet altijd makkelijk om de weg te vinden naar maatschappelijke loketten, regelingen en activiteiten. Meedenkers helpen daarbij. Zij zijn een gids en wijzen inwoners snel en eenvoudig de weg. Dat gebeurt op dit moment alleen digitaal en telefonisch, maar na de coronacrisis kan een Meedenker ook thuis langskomen of ergens afspreken. Zij kunnen dan eventueel mee naar een afspraak met bijvoorbeeld de gemeente.

Een inwoner die een vraag heeft op maatschappelijk gebied, maar niet weet bij wie hij terecht kan, kan contact leggen met het Meedenkersnetwerk. Momenteel zijn er ook inwoners die zich eenzaam of ongerust voelen; het Meedenkersnetwerk is er ook graag voor deze mensen. Op www.meedenkersnetwerk.nl staan alle meedenkers, de onderwerpen waar zij veel van weten en in welke van de vier gemeenten zij actief zijn. Het is mogelijk om via de website een vraag te stellen, die bij coördinator Nadia te Water terecht komt. Zij zoekt dan een geschikte Meedenker uit. Nadia te Water is ook bereikbaar via 06-10 69 92 82 en info@meedenkersnetwerk.nl