Maurice van Rooijen
Maurice van Rooijen Foto:

Visie voor de toekomst

visie n Teams van inwoners maken een Toekomstvisie voor Noordwijk. Elke week laten we een deelnemer aan het woord. Wat vinden zij belangrijk voor de toekomst van Noordwijk? Deze week: Maurice van Royen.

Noordwijk is een badplaats, met strand, duin en zee. Ik werk bij Renewi, dus ik ben veel met Noordwijk bezig. Soms ga ik na mijn werk even naar de boulevard of het strand en dan voelt het als vakantie. Het is prachtig om dat in je eigen woonplaats te kunnen voelen.


Jongeren

Het is ontzettend belangrijk dat er meer woningen komen voor jongeren, zodat zij ook in Noordwijk kunnen blijven wonen. Er wordt veel over gesproken, maar in de praktijk zie je dat er weinig van komt. Dit zie ik graag terug in onze visie.


Sympathiek

Ik vind het een erg sympathiek gebaar van de gemeente dat ze bewoners zo betrekken bij de omgevingsvisie. Je merkte tijdens de startbijeenkomst ook het enthousiasme aan de tafels. Meteen werden onderwerpen bepaald: duurzaamheid, wonen, recreƫren. Het proces wordt nu helaas bemoeilijkt door de coronacrisis. We moeten manieren gaan zoeken om te blijven samenwerken.


Op 4 maart was de startbijeenkomst voor de toekomstvisie voor Noordwijk. 18 teams van 150 inwoners, ondernemers en andere betrokkenen bij de gemeente Noordwijk maken samen een visie op de toekomst. Kijk voor meer informatie op www.mijntoekomst.noordwijk.nl