Kerk biedt luisterend oor

Pkn n Het Coronavirus ontwricht het openbare leven en dat raakt iedereen. “In onze kerkelijke gemeenschap hebben we van oudsher de gewoonte om onze gemeenteleden te bezoeken”, aldus ds. Petra van der Burg.

“Dat doen we om elkaar beter te leren kennen, om mee te leven in tijden van ziekte en zorgen en elkaar bij te staan wanneer dat nodig is. Voor de komende tijd zullen wij als predikanten geen bezoekwerk doen, maar zijn wij op elke doordeweekse dag van 10.00 tot 12.00 uur beschikbaar om telefoontjes te ontvangen van een ieder – of je nu bij de kerk hoort of niet - die zin heeft in een praatje, toe is aan een gesprek of die zijn of haar (ook materiële) zorgen wil delen. Zo willen we graag aanwezig zijn, niet alleen voor onze gemeenteleden, maar voor alle inwoners van Noordwijk en omgeving. Aarzel vooral niet om op deze wijze contact op te nemen, want we leven ook graag met u mee.”

Een luisterend oor vindt men bij ss. Petra van der Burg: 06-18409727; ds. Simon Dingemanse: 071-3645206; kerkelijk medewerker Joost de Bruijn: 06-53679264; ds. Harry Pals, emeritus-predikant in Noordwijk: 06-18429126.


Bibliotheek Bollenstreek is gesloten

lezen n Het kabinet heeft naar aanleiding van de verspreiding van het coronavirus op 12 maart een aantal extra maatregelen genomen. De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM raken ook de Bibliotheek Bollenstreek. De Bibliotheek Bollenstreek heeft als gevolg van deze maatregelen besloten om tot en met 6 april al haar vestigingen te sluiten en alle activiteiten te verplaatsen.

Geleende materialen kunnen thuis worden gehouden. Tot en met 15 april worden er geen boetes in rekening gebracht. Dit geldt ook voor boeken die ingeleverd moeten worden omdat ze gereserveerd zijn.

Onze vestigingen zijn gesloten maar je kan nog steeds lezen. De Bibliotheek Online is altijd open! Bij de Bibliotheek Online krijg je toegang tot een wereld aan kennis. Geniet van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. Met de Bibliotheek Online heb je ruim 28.000 e-books voor jong en oud tot je beschikking. Of wil je liever een luisterboek? In de LuisterBieb-app staan maar liefst 3.700 titels voor je klaar.

Nog meer leuke tips voor kinderen staan op jeugdbibliotheek.nl. Hier vind je inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. Voor de allerjongsten vind je er naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes.


Gereformeerde kerk voortgezet gaat online

kerk n In verband met de heersende pandemie vinden tot en met Pasen de kerkdiensten vsn de Gereformeerde Kerk voortgezet geen doorgang.

Om de verkondiging van het Woord en het gemeente-zijn toch gaande te houden, zal er voor de zondagmorgen op de zaterdag daarvoor een kerkdienst thuis met vier of vijf mensen van te voren worden opgenomen, die dan op zondagmorgen en erna op www.gknoordwijk.nl kan worden beluisterd. Tevens zullen hierop ook de komende diensten tot en met de eerste Paasdag, zijnde de 12 april, te beluisteren zijn.


Verjaardag of bruiloft?

CORONA n De redactie komt graag in contact met mensen die binnenkort jarig zijn of net jarig zijn geweest.

Ook stellen die gaan trouwen of net getrouwd zijn kunnen reageren. Want een normaal feest, dat zit er nu even niet meer in. Hoe gaat u daarmee om? Verzet u het feest, of wordt het klein gevierd? Komt er überhaupt bezoek? Misschien heeft u ouders in een woonzorgcentrum, die momenteel geen bezoek mogen ontvangen. Hoe viert u dan een 50-jarig huwelijksfeest, of verjaardag van een kleinkind? Is Facetimen een oplossing?

Uw reacties zijn welkom! Mail: redactie@noordwijkerhoutsweekblad.nl, of bel: 06 30791260.


Bloemenmozaïekwedstrijd afgelast

regio n Het comité van de bloemenmozaïekwedstrijd heeft besloten om de mozaïekwedstrijd, gepland op 18 april, af te gelasten.

Nu ook het corso van de Bollenstreek niet doorgaat, vindt de organisatie het niet verantwoord om een evenement te houden waar ook grotere groepen deelnemers en vrijwilligers bij betrokken zijn. De maatregelen die het kabinet heeft genomen en de richtlijnen van het RIVM zijn bepalend voor het besluit tot afgelasting. "Ondanks de onzekerheid over wat er nog allemaal staat te gebeuren, gaan we ervan uit dat we volgend jaar wel kunnen genieten van de mooie mozaïeken die dan ongetwijfeld gestoken gaan worden", aldus het comité.
Er waren al meer dan twintig aanmeldingen.