Afbeelding
Foto:

Visie voor de toekomst

visie n Teams van inwoners maken een Toekomstvisie voor Noordwijk. Elke week laten we een deelnemer aan het woord. Wat vinden zij belangrijk voor de toekomst van Noordwijk? Deze week: Jesse Juffer.

Ik woon nu anderhalf jaar in Noordwijk en het is echt een mooi dorp. Het is heel gemakkelijk om verliefd te worden op Noordwijk, op de mooie huizen en mooie buurten.


Als we naar de toekomst kijken, moeten we kritisch zijn. Door onder andere de opwarming van de aarde en de klimaatproblematiek. Als ik naar de toekomst kijk, denk ik dat gemeente Noordwijk kan helpen. Bijvoorbeeld door initiatieven te starten om meer te recyclen en minder te vervuilen. Dat helpt om Noordwijk klimaatbestendiger te maken.


Tiny forest

Voor school ben ik bezig met een project om ‘tiny forests’ aan te planten in de gemeente Noordwijk. Dat draagt enorm bij aan biodiversiteit en hittestressvermindering. Het is een concrete oplossing voor een divers en groot probleem.


Startpunt

Door de toekomstvisie kan je jouw ideeën, zoals de tiny forests, echt inbrengen. Er wordt naar je geluisterd. Het is allemaal nog niet heel concreet en vooral idealistisch, maar het is een goed startpunt om veranderingen mogelijk te maken en te realiseren.

Op 4 maart was de startbijeenkomst voor de toekomstvisie voor Noordwijk. 18 teams van 150 inwoners, ondernemers en andere betrokkenen bij de gemeente Noordwijk maken samen een visie op de toekomst. Kijk voor meer informatie op www.mijntoekomst.noordwijk.nl