Afbeelding
Foto:

Hoogste alarmfase door Corona

coronacrisis n De Corona-uitbraak zet het alledaagse leven totaal op zijn kop. Ook in Noordwijk. Iedereen merkt de gevolgen. Na de kabinetsbesluiten van afgelopen donderdag is in Noordwijk direct een taskforce gevormd om de crisissituatie waar nodig het hoofd te bieden.


De veiligheidsregio Hollands-Midden is opgeschaald naar GRIP 4, de allerhoogste alarmfase. De regio valt onder de leiding van burgemeester Henri Lenfrink van Leiden die leiding geeft aan de veiligheidsregio. Daar is ook de regie belegd op de veiligheid en de maatregelen. Een belangrijk thema. Bijeenkomsten en evenementen waar meer dan 100 mensen bijeenkomen mogen geen doorgang vinden.


Het is mogelijk dat er een regionale verordening komt die eventuele de handhaving de juridische basis geeft. 'We gaan er vanuit dat iedereen de afgekondigde maatregelen naleeft en zijn gezond verstand gebruikt bij het organiseren van bijeenkomsten', aldus gemeentewoordvoerder Ton van Heemst. Veel verenigingen en organisaties nemen nu al hun verantwoordelijkheid om evenementen te annuleren of te verzetten.


Burgemeester Wendy Verkleij toont zich op Twitter erg ingenomen met deze maatregelen. 'Krijg veel berichten dat evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 mensen worden afgelast. Goed dat de afgekondigde maatregelen nageleefd worden. Laten we allemaal zo onze verantwoordelijkheid nemen.'


De coronacrisis heeft een enorme impact juist op Noordwijk met z’n horeca, hotels, restaurants, zzp’ers', aldus Van Heemst. We leven heel erg met hen mee en hopen dat het Rijk snel met ondersteunende maatregelen komt.’


Van Heemst dringt er op aan dat de Noordwijkers zichzelf op de hoogte houden van de situatie via RIVM, GGD Hollands Midden en de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Meer corona-nieuws en de brief van burgemeester Verkleij staan op www.denoordwijker.nl Blijf ook via deze site op de hoogte van verdere ontwikkelingen.


Binnen blijven en niets doen?

epidemie n Nu de scholen dicht zijn, horeca en andere uitgaansgelegenheden gesloten en veel mensen zoveel mogelijk thuis werken, hebben we te maken met een heel bijzondere situatie. De gevolgen van het coronavirus heeft niet alleen de regio en het land, maar de hele wereld in zijn greep: het raakt ons allemaal.

Hoe gaat u om met de gevolgen van de maatregelen van de overheid? Vindt u de maatregelen voldoende? Hoe vermaakt u de kinderen en uzelf? Wat zijn uw ervaringen? Bent u bang, of juist helemaal niet? Hoe is het afgelopen weekend gegaan; wat heeft u gestoord en wat is juist heel goed gegaan. Gaat u nog wel naar een verjaardag of op bezoek bij uw ouders en hoe staat het met de vakantie- en andere plannen voor een trip(je) in binnen- of buitenland? Of heeft u vrienden/familie in het buitenland, en wat zijn hun ervaringen?


Kortom: wat voor effect hebben de ingrijpende maatregelen op het sociale leven op ú en uw naasten? Laat het de redactie weten! Wij horen graag uw persoonlijke verhaal en tips. Dat kan via facebook of via de mail. Maar ook met een telefonisch interview. Bel 06 1360 5124 of mail redactie@noordwijkerhoutsweekblad.nl