Nederland op slot

The Eyes of Darkness is een thrillerroman van de Amerikaanse schrijver Dean Koontz , uitgebracht in 1981. Het boek richt zich op een moeder die op zoek gaat om erachter te komen of haar zoon echt een jaar geleden is overleden, of dat hij nog leeft.

In het boek wordt gesproken over een heftig virus dat in 2020 over de wereld verspreid wordt en die de longen en de bronchiën aantast. Het verbazingwekkende is dat het virus Wuhan-400 genoemd werd en dat het ontwikkeld was in Chinese RDNA-laboratoria.

Nu we in de wereld begin van het jaar geconfronteerd werden met het coronavirus Covid19 lijkt langzaam dat het een stevig aangrijpend, snel verspreidend en meer dodelijk dan andere virussen te zijn. China en andere landen in het Verre Oosten grepen aanvankelijk twijfelend in omdat kennis over de werking nog niet bekend was.

Toen dat langzaam wel op gang kwam reageerde Italië nog steeds te weifelachtig met alle gevolgen van dien. Honderden doden en duizenden geïnfecteerde bewoners ten spijt.

We zijn nu 2 weken na het begin van de hoe-langer-hoe-meer zichtbare ellende in Italië en zondag besloot de Nederlandse regering ook tot verdergaande maatregelen.

Beste respondenten: hebben de verantwoordelijke autoriteiten te vroeg gereageerd, op tijd of waren ze (veel) te laat?