Eerste Liebermannstraat in Nederland

primeur n Op 12 maart wordt in Noordwijk een straatnaambord geplaatst in de straat die is vernoemd naar de beroemde Duitse impressionist Max Liebermann. Tegelijkertijd vindt in de straat de onthulling plaats van het 24e paneel van de Liebermann-route. Die onthulling wordt gedaan door dr. Lucy Wasensteiner, directeur van de Villa Liebermann in Berlijn.

Het is voor het eerst dat Max Liebermann in Nederland op deze wijze wordt geëerd. En dat terwijl een groot deel van zijn oeuvre van meer dan 1500 olieverfschilderijen Nederlandse locaties betreft, waarvan ruim honderd een Noordwijks landschap of situering als onderwerp. Met name in de jaren dat Liebermann voor zijn verblijf in Nederland in Noordwijk woonde (1905 – 1913), evolueerde zijn stijl van die van een realist naar een impressionist

De Max Liebermannstraat is de hoofdader van een luxe woonwijk. De overige straten worden eveneens genoemd naar kunstenaars die in hun leven in Noordwijk actief waren zoals Charlotte van Pallandt, Oswald Wenckebach en Jan Lutgens.