Fiets-clinic voor vrouwen

Wielrennen n Met ingang van zondag 8 maart houdt ToerFietsClub (TFC) Noordwijk een fiets-clinic, voor vrouwen. De clinic is bedoeld voor vrouwen met een racefiets die het leuk vinden om regelmatig toertochten te (gaan) rijden. Tijdens een introductie gaan we in op een goede fietshouding, het rijden in een groep en do’s en don’ts op gebied van veiligheid en techniek.

Steeds meer vrouwen ontdekken fietsen als sport. Een groeiend aantal dames pakt de racefiets of mountainbike voor een lekkere training in de buitenlucht. Buiten zijn is gezond! Het daglicht en de buitenlucht doen wonderen. Fietsen is een heel ontspannen manier van sporten en een goede work-out. Zo neemt het uithoudingsvermogen toe en geniet je van de omgeving. Fietsen is een ook een sociale manier van bewegen.
De clinic is opgezet door leden van de ToerFietsClub. Zij zijn graag bereid om hun ervaring en deskundigheid en alles wat bij het toerfietsen komt kijken, door te geven aan vrouwen die willen kennismaken met onze sport.

Voorzitter Piet Groen is enthousiast over dit initiatief. ‘Onze ToerFietsClub kent een ledenaantal dat ruimte biedt voor groei. Vrouwen zijn bij ons eigenlijk niet actief, terwijl er landelijk een geheel andere tendens is: het fietsen door vrouwen is populair!Bij de vele georganiseerde toertochten in heel Nederland, zien wij dat steeds meer vrouwen op de racefiets stappen’.

Meer informatie over de Fiets-clinic voor vrouwen is verkrijgbaar bij het bestuur van de TFC. Stuur een berichtje naar bestuur@tfcnoordwijk.nl of bel met Dirk Hazenoot, tel. 06-80084655.