Op het middenveld werd door Oversloot, Bosma en Roshanali voor Noordwijk de strijd geleverd. | Foto: WS
Op het middenveld werd door Oversloot, Bosma en Roshanali voor Noordwijk de strijd geleverd. | Foto: WS Foto:

Noordwijk in slotfase onderuit tegen GVVV

Voetbal n Het ontbreken van de geblesseerde Thomas Reynaers zou gelden als excuus. Want zijn coachende kwaliteiten binnen de lijnen konden door anderen nog niet worden gecompenseerd. En daardoor waren de onderlinge afstanden tussen spelers niet optimaal. Dit was volgens kenners een verklaring voor de zeer matige prestatie van de Zethof-selectie.

Het Veenendaalse GVVV kwam naar Noordwijk met de wetenschap dat zij bezig waren aan een slechte reeks. Coach Niek Oosterlee begon daarom ook zeer behoudend aan de wedstrijd tussen de twee middenmoters. Hoewel de eerste grote kans voor GVVV was bleek Noordwijk, ondanks het gemis van Reynaers, toch dominant op het middenveld. Ook al omdat de stormachtige wind een steuntje in de rug van de roodwitten was.

Met mogelijkheden vanuit plaagstootjes maakten GVVV echter duidelijk dat Noordwijk niet moest denken dat ze zich wilde beperken tot verdedigen. En keeper Wolsheimer moest een enkele poging zijn kwaliteiten etaleren. Voor Noordwijk kwam de eerste tegenslag toen Guy Smith geblesseerd moest afhaken. Hij werd vervangen door Oversloot die direct liet zien dat er aanvallende opdrachten waren verstrekt. Noordwijk kreeg in de eerste helft heel beperkt kansjes maar het rustsignaal kwam met de brilstand.


Onderkant lat

Na rust, nu dus met de forse wind tegen. En al heel snel was het Nick van Staveren die, die na een geweldige voorzet van Westdijk, via de onderkant van de lat raak schoot:1-0.

Noordwijk veerde op en GVVV bleef volharden in hun aanvankelijk gekozen speelwijze. Op het middenveld werd volop strijd geleverd en Bosma werd door Oosterlee uitgekozen als de man die bestreden moest worden. Wat voor hem uiteindelijk resulteerde in een wel gemakkelijk gegeven gele kaart.

Met nog een kwartier te gaan en een op onnavolgbare wijze gemiste kans van de voor James ingevallen de Kruijs, leek Noordwijk toch de winst op te gaan strijken. Maar het venijn zat bij GVV in de start. De Veenendalers verplaatsten zich nadrukkelijker naar voren. Met als gevolg dat er voor hen kansen ontstonden en Noordwijk terug moest. En met op de klok 79 minuten viel een verdiende gelijkmaker.

Met Waanders voor Westdijk probeerde Noordwijk alsnog de winst te pakken. Geheel in lijn met de voetbalvisie van Zethof. Maar daardoor kreeg GVVV de ruimte om te profiteren. En met nog 5 minuten te gaan viel de 1-2. Al heel snel gevolgd door een onverbiddelijke 1-3. GVVV bleek met de juiste strijdwijze de Roodwitten pijnlijk te hebben geraakt.


Noordwijk krijgt na deze zure maar duidelijke nederlaag, komende zaterdag tegen kampioenskandidaat HHC Hardenberg, wel opnieuw zonder Thomas Reynaers, de kans zich te revancheren. Maar dit kan geen eenvoudige klus worden genoemd.