Sanneke wordt door zoonlief binnengehaald. | Foto: Tino
Sanneke wordt door zoonlief binnengehaald. | Foto: Tino

Worstelen en vliegen bij NSL Nederstrandloop

hardlopen n De atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers hield op 1 maart de NederStrandLoop. Deze wedstrijd gaat door duin, bos en over strand.

De weersomstandigheid was een uitdaging voor de 200 lopers. Een harde wind uit het zuidwesten betekent worstelen en vliegen. Gestart werd richting het Norastation en daarna door richting de Duindamseslag. Op de open plekken zochten de lopers de beschutting van elkaar, daarbij afwisselen wie er vooropliep. Na een lichte zandstraling bij de strandopgang was het vervolgens diezelfde wind die de benen hard deed lopen.

Na de eerste ronde van 7,7 km, was het voor de deelnemers aan de lange afstand (15,5 km) een uitdaging om wederom de worsteling met de wind aan te gaan. Na afloop was de gastvrijheid van Nederzandt een uitkomst om even bij te komen en te genieten van een warme drank.

Op de korte afstand ging de overwinning bij de mannen naar Wout Zonneveld (NSL). Ook de tweede en derde plaats was voor de NSL, resp. Alfred Roelen en Krijn Christiaansen.

Bij de dames ging de eer op de korte afstand naar Linda Damen (NSL) gevolgd door Irene van Driel en Ronique Gerlof. Bram Prins (NSL) prolongeerde zijn eerste plek op de lange afstand. Vlak achter hem eindigde Dennis Kulk en derde werd Arjan van der Hoorn (NSL).

Opvallend bij eerste drie dames op de lange afstand was het enorme tijdsverschil van ieder zes minuten. Eerste werd Nancy Sieling, gevolgd door NSL-clubgenoot Linda van de Berg. Derde werd Martine Tap.

De NederStrandLoop is bij de leden van de AV NSL erg populair mede omdat de clubkampioenschappen aan deze wedstrijd verbonden zijn. De nieuwe kampioenen worden op de ledenvergadering van 25 maart gehuldigd.

Het eerstvolgende evenement is de Bloemenwandeling op 11 april, gevolgd op 19 april 2020 met de Omloop van Noordwijkerhout.

De finishtijden zijn op www.av-nsl.nl te zien.