Wethouder De Jong deed mee aan enkele tests. | Foto: Ina Verblaauw
Wethouder De Jong deed mee aan enkele tests. | Foto: Ina Verblaauw Foto: Ina Verblaauw

Wethouder trapt Max Vitaal af

test n Voor het tweede jaar organiseert de gemeente Noordwijk in samenwerking met Sportbedrijf Noordwijk “Max Vitaal”, een vitaliteitstest voor mensen van boven de 65. De aftrap vond plaats op 25 februari in Sportpark Duinwetering. Wethouder Henri de Jong deed mee aan enkele tests op de eerste testdag. Ook in Noordwijkerhout en De Zilk vinden deze testdagen plaats.

Door Ina Verblaauw

Alle inwoners van Noordwijk in de leeftijd van 65 - 80 jaar ontvingen een paar weken geleden een brief met de uitnodiging van de gemeente om tijdens een van de vier testdagen deel te nemen aan Max Vitaal. Er worden diverse tests afgenomen: bloeddrukmeting, BMI-meting, schouderlenigheid, zit/reiktest, knijpkracht, longvolume, oog/handcoördinatie, reactiesnelheid, ogentest en zes minuten wandelen. Een aanwezige audicien kan ook een gehoortest afnemen. Bij elke test worden adviezen gegeven hoe bij een mindere score op een bepaald onderdeel deze kan worden verbeterd. De deelnemers krijgen de eigen testresultaten mee.


De uitslagen van alle testen worden anoniem door gemeente verzameld. Aansluitend worden deze scores vergeleken met landelijke gemiddelden, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd.

De gemeente Noordwijk wil in kaart brengen hoe de gezondheid van inwoners in de leeftijdsgroep 65-80 jaar is en waar zij kan helpen de conditie te verbeteren. Iedere deelnemer ontvangt de Max Vitaal Gids, waarin alle activiteiten in Noordwijk op het gebied van sport, bewegen en creativiteit, geschikt voor 65-plussers, staan vermeld. De laatste Max Vitaal vindt plaats op zaterdag 7 maart van 09.00-17.00 uur in de hal van Sportpark Duinwetering. De test neemt ongeveer 30 minuten in beslag.


Ronde tafel Katwijk/Noordwijk reikt cheque uit

cheque n Stichting Deeltijdzorg Gehandicapten werd verrast door de Ronde Tafel 115 Katwijk/Noordwijk. Roy van der Meer kwam namens de Ronde Tafel een cheque van € 500 uitreiken.

De Ronde Tafel stimuleert maatschappelijke initiatieven in de regio en heeft dit keer Stichting Deeltijd Zorg uitgekozen.

Ouderinitiatief

Stichting Deeltijdzorg Gehandicapten is een ouderinitiatief van kinderen die deeltijdzorg krijgen van ‘s Heeren Loo. Zij werven middelen, zodat de kinderen gebruik kunnen maken van een rolstoelbus. De kinderen kunnen ermee op stap en dit geeft hen vrijheid om verschillende dingen te ondernemen. De bus maakt onder andere ritjes naar speeltuin, bos en strand en dat is super genieten voor deze kinderen!


De kinderen van de deeltijd proostten op deze feestelijke gelegenheid en kijken uit naar een nieuwe tweedehands bus.
Het geld wordt namelijk gebruikt om de huidige bus te onderhouden en te zijner tijd deze bus te vervangen.