Kuren met visie

Eind volgende maand gaat Noordwijk de ‘Kuuroordstatus’ ontvangen. In Nederland zijn nog 3 plaatsen die zich volgend strenge regels zo mogen noemen: Domburg, Bad Nieuweschans en Cadzand. Noordwijk krijgt deze status vanwege vanwege het heilzame zeewater en de prima luchtkwaliteit. Ook de vele sportmogelijkheden en de hotels met prima kwaliteiten dragen bij aan de keus van de ESPA, de European Spas Association.

Als voordeel wordt de verlenging van het toeristenseizoen genoemd en “er is aangetoond dat er van de zee en de gezonde lucht een heilzame werking uitgaat en dat het goed is voor mensen met bijvoorbeeld huid- en luchtwegaandoeningen’’ aldus verantwoordelijk wethouder Roberto Ter Hark. (Bron Leidsch dagblad) “De hotels zitten in het voorjaar en de zomer al goed vol als toeristen naar de bollenvelden en het strand komen… De belangstelling voor een kuuroord is vooral groot onder mensen tussen 35 en 55 jaar die bewust met hun gezondheid bezig zijn of kiezen voor een levensstijl met lekker eten en drinken, rust en ontspanning en sport.”

Voor de rust op de Wilhelminaboulevard (met dubbel geparkeerde auto’s) hoef je niet te komen. De Groene Long is gestript en voor pinapparaten moet je echt heel goed gaan zoeken ‘op Zee’. De dokterspost in Voorhout gaat op gezette tijden op slot en dan moeten de gasten naar Leiderdorp…

Beste respondenten: is Noordwijk klaar voor de Kuuroordstatus?