Bomenkap in Duinpark is 'bewuste keus' van gemeente

vitaal n De commotie die rondom de bomenkap in het Duinpark is ontstaan waren uitingen van veel onbegrip. Van diverse kanten kwam er niet mis te verstane kritiek. Dit was kennelijk aanleiding tot een officiƫle publicatie van de gemeente Noordwijk.

Op de website wordt hierover geschreven: 'Voor een Groene Long die vitaal is moet veel werk worden verzet. We werken aan zo'n groene long die vitaal is, die mooi aansluit op de omliggende duinen en waar vogels, insecten en andere dieren zich thuis kunnen voelen. We maken geen natuur maar een park met daarin veel natuurwaarden'.

De gemeente noemt het kappen van bomen een bewuste keuze. In veel gevallen in verband met veiligheid. Bomen hebben ruimte nodig om tot wasdom te komen. Ook zij de zaailingen verwijdert om verstikking te voorkomen. Het is bovendien een streven om het verblijf in De Groene Long te veraangenamen. Geen donkere strip maar een open park waar mensen zich fijn voelen en waarin een bijenlint een bijdrage levert aan het voortbestaan van en het bestuiven door bijen.