Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Fractie CDA reageert fel op brief Van Rijnberk

aantijgingen n Nadat er op persoonlijke titel fel werd gereageerd op het handelen van het Noordwijkse Provinciaal Statenlid Ton van Rijnberk heeft nu ook de raadsfractie van het CDA opvallend agressief gereageerd richting de Provinciale Staten, de Gedeputeerde Staten en ook naar de Commissaris van de Koning.

De ongebruikelijke reactie van het lokale CDA staat natuurlijk in het licht van de even ongebruikelijke en veel bekritiseerde manier van politiek bedrijven door het D66 Statenlid. Nadat eerst al reacties waren verzonden door Andries de Boer, Gerard Duindam en Victor Salman reageert nu fractievoorzitter Theo Alkemade. Hij maakt in een schrijven duidelijk dat er in Noordwijk op basis van inhoud en feiten en wordt gedebatteerd over de verschillen van politiek inzicht.

Het CDA schrijft dat zij de geuite beschuldigingen met kracht wenst af te wijzen. Opvallend genoeg vragen ze in de brief nadrukkelijk om sancties ten opzichte van Ton van Rijnberk als er staat te lezen: 'We hopen op passende reacties van de Staten betreffende de nare, twijfel en verwarring zaaiende brief zodat de lucht geklaard wordt. Het CDA houdt de instanties voor dat Van Rijnberk op basis van onwaarheden, insinuaties gecreƫerde verbanden en gefabriceerde beweegreden het CDA zwart wenst te maken.


De fractie benut de gelegenheid om nog eens extra aandacht en steun te vragen voor het ingediende Deltaplan Woningbouw. Ze geven aan dat op 24 september, op basis van de democratie, een besluit tot uitvoeren is genomen met de steun van 19 voor en slechts 7 stemmen tegen.