Breek de week

Vasten n Op woensdag 26 februari is er bij Palliam van 10.15 tot 11.30 uur een Breek-de-Week bijeenkomst. Dit keer kan je er onder leiding van Marije Groenewoud in gesprek gaan over het thema 'Vasten als Reinigingskuur'.

Na de carnaval begint de vastentijd. Dat lijkt ouderwets, maar het is weer helemaal terug. Vroeger was vasten typisch katholiek, nu heeft het voor veel mensen niet meer perse iets met geloof te maken. Vasten betekent dat je even afziet van bepaald eten waar je aan gewend bent en wat je als prettig ervaart. In de periode dat je niet eet, krijgen je organen als het ware weer even de tijd om op adem te komen. Het is een manier om je lichaam te reinigen van afvalstoffen. Iedereen is welkom om alleen te luisteren of om mee te discussiƫren. Palliam, Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk. Er zijn geen kosten aan verbonden.


Walk & Talk

bieb n Tijdens de Walk & Talk op dinsdag 25 februari is iedereen die op zoek is naar (ander) werk welkom. Monica Bunnik komt vandaag voor een luchtige bijeenkomst van de DISC Quiz.

De DISC Quiz is een luchtige bijeenkomst waarin spelenderwijs geleerd wordt. Theorie over het DISC communicatiemodel wordt afgewisseld met quizvragen. De winnaars krijgen een prijsje.
Het DISC communicatie model wordt door veel organisaties ingezet om samenwerking binnen teams te verbeteren. Ieder persoon heeft een hoofdkleur. Meerdere kleuren in een team zorgt voor een goede balans en dus meer productiviteit. Het nadeel is dat personen met verschillende hoofdkleuren in elkaars allergie kunnen zitten. Ze 'snappen' het gedrag van de ander niet. Type rood kan zich bijvoorbeeld ergeren aan het besluiteloze van de groene. Terwijl de groene de rode drammerig kan vinden. Door inzicht te krijgen in je eigen en andermans valkuilen, ontstaat er meer begrip voor een ander. Dit maakt het samenwerken met anderen een stuk makkelijker.