Afbeelding
Foto:

Koffierecord voor de Voedselbanken

bakkie n Het publiek in Noordwijk kent de actie steeds beter en doneert de DE-koffiepunten ruimhartig. Daardoor kan de Voedselbank op maar liefst 432 pakken koffie rekenen.

Vorige week is een recordaantal pakken koffie aangeboden aan Voedselbanken Nederland. In de decembermaand zamelden de Nederlandse Lionsclubs DE-waardepunten in, die door Douwe Egberts werden verzilverd voor pakken koffie. Nog nooit moest de koffiebrander zoveel pakken koffie leveren!

Als blijk van waardering verhoogde Douwe Egberts het aantal pakken koffie nog eens met 20%. De oer-Nederlandse koffiebrander bood maar liefst 134.000 pakken koffie aan. Wederom symbolisch aan René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland.

Lionsclub Noordwijk stroopte ook de mouwen weer op om zoveel mogelijk punten in te zamelen. Dit jaar geholpen door de inzamelpunten van Albert Heijn, Dirk en de Bibliotheek.

De Voedselbank in Noordwijk mag rekenen op maar liefst 432 pakken koffie. Concreet betekent het dat iedere cliënt van de Voedselbank minstens eenmaal per maand een pak koffie in het pakket mag verwachten.


Waarom in hemelsnaam?

reactie n 'De column van 'Binder' van vorige week ging over de schriftelijke vragen aan het provinciebestuur van Statenlid Ton van Rijnberk (D66). Het leek te gaan over Bronsgeest maar er waren vooral heel veel aantijgingen jegens ondergetekenden. Wij hebben daarop gereageerd met een brief en een officiële klacht. 'Binder' vroeg aan het eind van zijn column aan "de hoofdpersonen, Ton, Andries, Victor en Gerard: waarom in hemelsnaam?" Dat leggen wij graag uit.

Vanuit het niets en zonder dat ondergetekenden daarvoor enige aanleiding hebben gegeven kwam Ton van Rijnberk met vragen, maar vooral met veel insinuaties en leugens over zaken die 20 jaar geleden hebben gespeeld. Oude koeien, veel modder en vooral spelen op de man in plaats van op de bal, zoals hij wel vaker heeft gedaan.
Waarom hij dat doet? Frustratie of arrogantie? Een afleidingsmanoeuvre? Het zich niet neer kunnen leggen bij een democratisch genomen besluit door de meerderheid van de gemeenteraad? Wij weten het niet en wij begrijpen het al evenmin.

Wij reageren zelden op zijn aanvallen. Wij zijn ook nooit begonnen. Zijn laatste brief overschrijdt echter heel veel grenzen en fatsoensnormen. Hij legt mensen – bewijsbaar – compleet verkeerde citaten in de mond, insinueert, laat cruciale informatie weg en maakt misbruik van zijn positie als Statenlid van D66. Er worden door hem bewust onwaarheden verkondigd met geen ander doel dan schade toebrengen aan personen, het CDA en andere partijen.

Stelt ú zich als lezer van deze brief eens voor dat u rustig in de supermarkt loopt. En opeens begint iemand volkomen ten onrechte te roepen dat u artikelen steelt. Laat u het dan ook maar gaan? Of reageert u ook om uzelf te verdedigen..? Juist!

Het is daarom voor ons bijna onmogelijk om niet te reageren. Wij vinden dat het ook een keer afgelopen moet zijn met allerlei verdachtmakingen zonder enig bewijs. Dat schaadt Noordwijk. Maar ook ondergetekenden in ons werk en bij de verenigingen waarin wij actief zijn berokkent het aantoonbaar schade.
Daarom hebben wij een keurige inhoudelijke reactie geschreven met vooral veel feiten, mede onderschreven door twee voormalige raadsleden uit die periode, Enrico Hazenoot en Jan de Ridder. Gevolgd door een officiële klacht bij het provinciebestuur over het niet integere gedrag van Van Rijnberk, zodat de Commissaris van de Koning hopelijk gepaste maatregelen kan nemen.
Onze brieven kunt u vinden op de lijst van ingekomen stukken van Provinciale Staten en de Gemeenteraad van Noordwijk.'

Andries de Boer
Gerard Duijndam
Victor Salman


Kamers gezocht voor schilders

logies n Schilderfestival Noordwijk zoekt in de week van 15 tot en met 21 juni kamers voor schilders uit binnen- en buitenland. Er worden zo'n 40-50 schilders verwacht. Noordwijker(houter)s kunnen hen geen groter plezier doen dan een bed aanbieden. Ze komen 15 juni in de loop van de dag aan en gaan op 21 juni weer terug naar huis. Overdag zijn ze buiten aan het schilderen.

Aanmeldingen bij angela@schilderfestival.nl