Groene vingers

De gemeente is nou niet bepaald te betichten van het hebben van 'groene vingers'…

De bewoners van onder andere de Zonnekant in de Grashoek hebben (vele) jaren lang een aan hun huis grenzende groenstrook onderhouden omdat dat door de gemeentelijke groendienst niet of nauwelijks werd gedaan. Een extern bureau werd ingeschakeld omdat de gemeente de gronden weer in eigen gebruik wilde gaan nemen tenzij de bewoners/gebruikers tegen een 'speciaal' tarief het stuk grond wilde aankopen. Dat de gemeente daar een extra financiële slag mee sloeg was duidelijk.

In de Groene Long (gelegen in het Duinpark) werd flink gerooid. Het mooie groen dat daar in de loop van vele jaren was ontstaan werd in 2 weken weggevaagd. Er was aangekondigd dat er 7 bomen zouden worden gerooid. Dit gebeurde in overleg met de Duinparkbewoners. In de praktijk kwam het neer op ongeveer 200 stuks. De uitdunwerkzaamheden waren zelfs door de gemeente verschoven zodat broedende vogels rustig hun jongen konden uitbroeden.

Het snoeien en uitdunnen zoals de gemeente het noemde ontaarde in vele boze reacties. Ook het CDA stelde vragen over deze actie.

Best respondenten: hoe groen zijn jullie vingers en wat vinden jullie van deze rigoureuze snoeimethodes?